Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-03-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΙΣΛΑΜΙΚΗ

  • [01] ΓΓ ΟΗΕ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Το Κυπριακό, μαζί με τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο και το Νταρφούρ, ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, στη διάρκεια του καθιερωμένου μηνιαίου γεύματος που είχαν.

    Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να αδράξει το μομέντουμ και το παράθυρο ευκαιρίας όταν ο κ. Χριστόφιας, ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου, έχει εκλεγεί και είναι δεσμευμένος στην επίλυση`` του Κυπριακού.

    Ο κ. Μπαν αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο Ντακάρ της Σενεγάλης, επισημαίνοντας ότι ο Τ/κ ηγέτης «επίσης εξέφρασε τη βούληση να εμπλακεί σε εποικοδομητικό διάλογο».

    Με βάση αυτά, συνέχισε, « έχω αποφασίσει να στείλω το Βοηθό ΓΓ Λιν Πάσκοε να ηγηθεί μιάς διερευνητικής ομάδας και να εμπλακεί σε διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους εκεί``. Ελπίζουμε, κατέληξε, ότι θα μπορέσουμε να δούμε βελτίωση και να υπάρξει κάποιο σπάσιμο του αδιεξόδου σ αυτό το μακροχρόνιο ζήτημα της Ευρώπης.

    [02] ΥΠΕΞ - ΙΣΛΑΜΙΚΗ

    Προσπάθειες για καλύτερες επαφές με τα κράτη μέλη που συμμετέχουν στην Ισλαμική Διάσκεψη, με σκοπό την αποτροπή τετελεσμένων, θα καταβάλει ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο.

    Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της οδού Λήδρας, ο κ. Κυπριανού, αφού είπε ότι αυτό το θέμα δεν το διαχειρίζεται ο ίδιος, επισήμανε ότι «είναι στα ζητούμενα που θα συζητηθούν στη συνάντηση της Παρασκευής» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «εκείνη την ημέρα θα μπορέσει να ανακοινωθεί το άνοιγμα».

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο ΥΠΕΞ είπε ότι αυτή τη στιγμή το κλίμα που υπάρχει στην ΕΕ έναντι της Κύπρου, είναι θετικό και αναγνωρίζεται η καλή θέληση της πλευράς μας, τόσο στο γενικότερο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού, όσο και σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της τ/κ κοινότητας, κάτι που θεωρεί ότι «θα ευκολύνει την παρουσίαση των ανησυχιών μας και των παρατηρήσεων που έχουμε σε διάφορες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν τα κατεχόμενα ή την Τ/κ κοινότητα».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 March 2008 - 20:29:14 UTC