Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΜΕ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΕ
  • [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑ
  • [03] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΛΗΔΡΑΣ

  • [01] ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΕΞ ΜΕ ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΕ

    Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζήτησαν ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζον Νεγρεπόντε κατά τη συνάντησή τους, δήλωσε Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ερωτηθείς για τη συνάντηση των κ. Κυπριανού και Νεγρεπόντε, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο Υπουργός Αναπληρωτής και ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών «συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης και της επιθυμίας μας για την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για συνολική διευθέτηση» του Κυπριακού.

    Αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι οι ΗΠΑ «είναι ικανοποιημένες που η Λήδρας ξανάνοιξε και πάλι, μετά το σύντομο χθεσινό της κλείσιμο.

    «Αντιλαμβανόμαστε ότι μετά από κλείσιμο για 44 χρόνια, αυτό το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών είναι περίπλοκο. Οι διαφορές γύρω από τη Λήδρας που τώρα επιλύθηκαν δεν θα πρέπει να επηρεάσουν τα σχέδια για να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των θεματικών ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών το συντομότερο δυνατό», είπε.

    [02] ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

    Τις ευχαριστίες του Προέδρου, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου προς την ομογένεια, για τη βοήθεια και συμπαράσταση που προσφέρει στην Κύπρο για πολλά χρόνια, μετάφερε αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη μεγάλη πανομογενειακή εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

    Ο κ. Κυπριανού στην ομιλία του τόνισε ότι πρώτα απ όλα επιθυμεί να μεταφέρει το χαιρετισμό του Προέδρου της Κύπρου και όλου του πολιτικού της κόσμου μα πάνω απ όλα του κυπριακού λαού, ο οποίος εκτιμά τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και τη στήριξη που η ομογένεια του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στον αγώνα του. Επισήμανε ότι «ναι μεν γιορτάζουμε σήμερα τη νίκη και την ελευθερία του Ελληνισμού, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα κομμάτι του Ελληνισμού, που ακόμα αντιμετωπίζει κίνδυνο και πρόβλημα επιβίωσης, ακριβώς από τον ίδιο εχθρό 180 χρόνια μετά».

    Γνωρίζουμε, είπε, ότι δουλεύοντας μαζί, αγωνιζόμενοι μαζί, έχουμε μέλλον και μπορούμε να ελπίζουμε για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού μας. «Θέλω να βεβαιώσω, τόνισε ο κ. Κυπριανού, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση θα είναι πάντα στο πλευρό της ομογένειας της Αμερικής, όχι μόνο για τους αγώνες και την συμπαράσταση που εσείς έχετε παρέχει σε μας, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

    [03] ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΛΗΔΡΑΣ

    Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ιάκωβος Παπακώστας διαβεβαίωσε σήμερα ότι ``δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη διακίνηση από τη δίοδο της Λήδρας``.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια σημερινής επίσκεψής του στο οδόφραγμα, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση από και προς τα κατεχόμενα, ο κ. Παπακώστας είπε ότι όλα διεξάγονται ομαλά και τα κλιμάκια της Αστυνομίας στην περιοχή προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Πρόσθεσε ότι ``έχουμε ήδη δώσει οδηγίες να γίνουν κάποιες διευθετήσεις εδώ για να μην υπάρχει αυτή η αναμονή``, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει συνωστισμός στο σημείο διέλευσης και στις δύο πλευρές.

    Οπως ανέφερε, αναμένεται το Σαββατοκύριακο να υπάρξει αυξημένη κίνηση στο οδόφραγμα, προσθέτοντας ότι μέχρι το μεσημέρι είχαν διακινηθεί συνολικά 400 πρόσωπα από και προς τα κατεχόμενα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 5 April 2008 - 10:29:22 UTC