Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΘΗΝΑ - ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  • [01] ΑΘΗΝΑ - ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Την ελπίδα ότι οι συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ταλάτ θα ευδοκιμήσουν με πολύ θετικά στοιχεία στην οικονομία, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, στην πρώτη του διάσκεψη Τύπου, που έδωσε τη Δευτέρα στην Αθήνα. Ο κ. Σταυράκης εκτίμησε, επίσης, ότι αν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα, εκτός από τις πολύ θετικές πολιτικές πτυχές, θα γίνει ένα οικονομικό θαύμα ξανά στην Κύπρο, με οικονομικά οφέλη τόσο για την Κύπρο όσο και για την Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σε Ελληνες δημοσιογράφους, ενόψει της ομιλίας του στο Συνέδριο του ECONOMIST, o κ. Σταυράκης, υπογράμμισε: «Αν λυθεί το πολιτικό πρόβλημα, εκτός από τις πολύ θετικές πολιτικές πτυχές, θα πρέπει να πούμε ότι θα γίνει ένα οικονομικό θαύμα ξανά στην Κύπρο, θα γίνει μια απίστευτη αναπτυξιακή προσπάθεια, θα ανεγερθούν ξανά πόλεις, θα υπάρχουν τεράστιες εξοικονομήσεις λόγω του στρατού, θα ανοίξει για την Κύπρο και σε κάποια βαθμό για την Ελλάδα, η τεράστια αγορά της Τουρκίας», είπε ο κ. Σταυράκης και πρόσθεσε πως «εκτός από το πολιτικό θετικό πρόσημο θα έχουμε και πολύ καλά οικονομικά αποτελέσματα».

    Ερωτηθείς αν έχει αποτιμηθεί σε κόστος το μέγεθος της ωφέλειας από μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, ο κ. Σταυράκης, είπε πως σύμφωνα με στοιχεία μελετών, «μια σωστή και επιτυχημένη επίλυση του Κυπριακού θα μπορούσε να αυξήσει το ΑΕΠ όλου του νησιού, κατά 20-30-40%, αναλόγως των υποθέσεων».

    Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, είπε ότι «είναι διαχρονικές, δεδομένες και η παρουσία μας εδώ συμβολίζει τους πάρα πολύ στενούς δεσμούς». Επεσήμανε πως «το πολύ μικρό μέγεθος της Κύπρου, δίνει ευελιξία και προσαρμοστικότητα, να ανταποκρινόμαστε συνεχώς σε νέες και μεταβαλλόμενες διεθνείς οικονομικές συγκυρίες» και πρόσθεσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει θετικά στοιχεία, αναφέροντας την καλή ανάπτυξη, την πλήρη απασχόληση, το σχετικά χαμηλό πληθωρισμό, και τα υγιή δημόσια οικονομικά. Στο χρηματοοικονομικό τομέα, είπε ότι υπάρχει, πολύ καλή ευρωστία και χαρακτήρισε πολύ καλό το περιβάλλον στη Κύπρο για Ελλαδίτες και ξένους επενδυτές.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 7 April 2008 - 17:29:16 UTC