Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε πως αναμένει εντός της ερχόμενης εβδομάδας να αρχίσουν τη λειτουργία τους οι τεχνικές επιτροπές παράγοντας έργο ώστε θα καταστεί δυνατή η έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων περί τα τέλη Ιουνίου.

    Σε δηλώσεις του στο Δάλι, στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης και τιμής για τους Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας συνάντησης του με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ πριν το Πάσχα, ενώ ανέφερε πως δεν έχει πρόβλημα να μεταβεί στις κατεχόμενες περιοχές, αλλά δεν θα ήθελε να το πράξει για επικοινωνιακούς λόγους.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης του με τον κ. Ταλάτ πριν το Πάσχα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε «υπάρχει ενδεχόμενο, δεν το αποκλείσαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης μας συνάντησης, οπόταν θα φανεί».

    Αναφορικά με την έναρξη της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών, ενόσω συνεχίζει να εκκρεμεί η σύνθεση της επιτροπής για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως το έργο των επιτροπών θα ξεκινήσει, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι δεν έχουμε πλήρη ταύτιση σε μια - δύο επιτροπές.

    Σχολιάζοντας δήλωση του κ. Ταλάτ ότι οι τεχνικές επιτροπές ξεκινούν λειτουργία την Τετάρτη 16 Απριλίου με στόχο να αρχίσουν οι απευθείας συνομιλίες τέλος του Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ο κ. Ταλάτ έχει τη δική του ατζέντα για τις απευθείας συνομιλίες και δεν πρέπει να αρχίσουμε ο ένας από εκεί και άλλος από εδώ να κάνουμε τοποθετήσεις, προσθέτοντας πως εύχεται αυτή την εβδομάδα, «Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, δεν έχει σημασία, να αρχίσουν δουλειά οι Επιτροπές αφού προετοιμαστούμε και οι μεν και οι δε καλά και να παραχθεί έργο από τις επιτροπές για να μπορέσουμε να αρχίσουμε και απευθείας διάλογο».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως έτσι κι αλλιώς πρέπει να συναντηθούμε τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου για να εξετάσουμε από κοινού το έργο των επιτροπών όπως προβλέπεται και σε διάφορα άλλα έγγραφα και διατύπωσε την ελπίδα όπως μέχρι τότε, παραχθεί τέτοιο έργο «που να μπορούμε να αρχίσουμε συνομιλίες γιατί ο στόχος δεν είναι να χάσουμε χρόνο, αλλά να κερδίσουμε χρόνο», προσθέτοντας ότι «πρέπει να έχουμε και κάτι ουσιαστικό μπροστά μας και να μιλούμε αν είναι δυνατό, σχετικά την ίδια γλώσσα για να μπορέσουμε να μπούμε σε βάθος».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 13 April 2008 - 13:29:15 UTC