Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-04-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε/Κ ΠΛΕΥΡΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑΜΙ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΔΑΔ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΚΟΝΗ

  • [01] Ε/Κ ΠΛΕΥΡΑ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑΜΙ

    Η ε/κ πλευρά δεν συζητά στη βάση του σχεδίου Ανάν, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει σχετική δήλωση του συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη Οζντίλ Ναμί.

    ``Είναι πολύ γνωστή η θέση της δικής μας πλευράς και η θέση της Κυβέρνησης ότι δεν συζητούμε στη βάση του σχεδίου Ανάν. Η δική μας η πλευρά πάει με τις δικές της θέσεις τώρα στο διάλογο που έχει ξεκινήσει στο επίπεδο των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών``, είπε ο Εκπρόσωπος.

    Σε παρατήρηση πως η άλλη πλευρά φροντίζει να επαναλαμβάνει τη θέση της για το σχέδιο Ανάν, ο Εκπρόσωπος είπε πως ``σημασία έχει εσύ τί βάζεις στο τραπέζι. Και νομίζω ότι και η συμφωνία της 21ης του Μάρτη είναι πολύ καθαρή, και υπάρχει και στη δήλωση του Προέδρου του ΣΑ που έχει εγκριθεί από το ΣΑ ότι η διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει, για να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω και να πάμε σε συνολικές διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό μεταξύ των δυο ηγετών, θα πρέπει να παράγει αποτελέσματα, να έχει αποτελέσματα».

    Από εκεί και πέρα, συνέχισε, «το τί βάζει ο καθένας στο τραπέζι είναι δικό του θέμα. Εμείς γνωρίζουμε τί βάζουμε και τί δεν συζητούμε και επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν συζητούμε στη βάση του σχεδίου Ανάν``, είπε ο Εκπρόσωπος

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΔΑΔ

    Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με το νομικό της σύμβουλο, τον Γενικό Εισαγγελέα, θα μελετήσει σε βάθος όλες τις πτυχές της απόφασης του ΕΔΑΔ στην περίπτωση Μάικ Τύμβιου και εκεί που πιθανόν να προσκρούουν με νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας ή θίγονται συμφέροντά της, θα τα υπερασπιστεί, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Ερωτηθείς εάν η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην εφαρμόσει το μέρος της απόφασης που αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Εκπρόσωπος επανέλαβε πως το θέμα της απόφασης στην υπόθεση Μάικ Τύμβιου θα το εξετάσει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το νομικό της σύμβουλο, προσθέτοντας πως ``θα εξετάσουμε όλες τις πτυχές``.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε πως ``η Κυπριακή Δημοκρατία έχοντας υπόψη και τις συνθήκες μέσα στις οποίες βρισκόμαστε, σε συνθήκες ημικατοχής, θα υπερασπιστεί αφού συζητήσει, αφού μελετήσει σε βάθος όλες τις πτυχές της απόφασης του ΕΔΑΔ τα δικά της τα συμφέροντα``.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΣΚΟΝΗ

    Αυξημένη είναι η σκόνη στην ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την Κύπρο.

    Οι αρμόδιες αρχές καλούν το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρις ότου παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται. Επίσης, συστήνεται όπως οι εργαζόμενοι σε ανοικτούς χώρους χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

    Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι στις 23 Απριλίου στις 11.00 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 109 και 133 μg/m3.

    Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 April 2008 - 15:29:14 UTC