Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΥΠΕΞ - ΠΕΡΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

  • [01] ΝΕΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ - ΚΥΠΡΟΣ

    Εφθασε στην Κύπρο ο Ταγιέ-Μπρουκ Ζεριχούν, νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος στην Κύπρο, του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

    Κατά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κ. Ζεριχούν είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος θα αναχωρούσε για το Περού.

    Ο αξιωματούχος των ΗΕ δεν προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση.

    Αύριο το πρωί, ο κ. Ζεριχούν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και το απόγευμα θα μεταβεί στα κατεχόμενα, όπου θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Ο κ. Ζεριχούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, εκτελούσε μέχρι πρότινος χρέη Βασικού Αναπληρωτή Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στο Σουδάν (UNMIS), μια θέση που ανέλαβε την 1η Αυγούστου 2004.

    Από το Μάρτιο του 1981 που εργάζεται στα Ηνωμένα Εθνη, ο κ. Ζεριχούν ασχολήθηκε με ειδικά πολιτικά ζητήματα υπό διάφορες ιδιότητες και για διάφορα θέματα, περιλαμβανομένων θεμάτων που αφορούν άρση αποικιακών καθεστώτων, περιοχές υπό την επιτήρηση του ΟΗΕ, πρόληψη συγκρούσεων και επίλυση διαφορών και θέματα ειρήνευσης και οικοδόμηση της ειρήνης.

    Από το 1995 έως το 2003, υπηρέτησε, αρχικά ως Αναπληρωτής και, ακολούθως, ως Διευθυντής της Α Διεύθυνσης Αφρικής στο Τμήμα Πολιτικών Υποθέσεων, με ευθύνη τις χώρες που βρίσκονται στις περιοχές του Αφρικανικού Κέρατος, των Μεγάλων Λιμνών και της Νοτίου Αφρικής, όπως και περιφερειακούς οργανισμούς.

    Μετέπειτα διορίστηκε ως Πρόεδρος της Ενδοτμηματικής Ταχείας Δύναμης για το Σουδάν (ITF) και υπό αυτή την ιδιότητα υπηρέτησε μέχρις ότου διορίστηκε Βασικός Αναπληρωτής Ειδικός Αντιπρόσωπος με την UNMIS.

    Ο κ. Zεριχούν, ολοκλήρωσε τις πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές του στη Νέα Υόρκη και κατέχει δίπλωμα Master of Philosophy στις Συγκριτικές Πολιτικές Επιστήμες, από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

    Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, ένα γιο και τρεις κόρες.

    [02] ΚΑΡΟΓΙΑΝ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ζωηρό ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό έδειξε κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που αρχίζει επίσημη πενθήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, ευχήθηκε σύντομα να υπάρξει λύση του Κυπριακού.

    Επίσης, ζήτησε από τον κ. Καρογιάν να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και στα μέλη της Κυβέρνησης του.

    [03] ΥΠΕΞ - ΠΕΡΟΥ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Διμερή θέματα και ζητήματα που αφορούν τα Ηνωμένα Εθνη και το κυπριακό πρόβλημα θα συζητήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού με ομολόγους του της Λατινικής Αμερικής κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Διάσκεψης των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, που θα πραγματοποιηθεί στη Λίμα του Περού.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για το Περού, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε οι χώρες της Λατινικής Αμερικής έχουν πάντα ένα ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσουν στο Κυπριακό και υπενθύμισε τη συμμετοχή στρατιωτικού αποσπάσματος της Αργεντινής στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

    Αναφερόμενος στα θέματα που θα συζητηθούν τόσο στην Υπουργική Διάσκεψη όσο και στη Διάσκεψη Κορυφής, ο κ. Κυπριανού είπε ότι μεταξύ αυτών είναι η παγκόσμια φτώχεια, το κλίμα, η ενέργεια και ζητήματα που αφορούν περιφερειακές συνεργασίες, καθώς και άλλα θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Θέματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου και, κυρίως, στον ευρύτερο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών και τα γενικά μέτρα, τα οποία πρέπει να ληφθούν στην Κύπρο για την αντιμετώπιση αυτού του παγκόσμιου φαινομένου συζήτησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης με τον Αρχηγό της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Αγγλίας Sir Ian Blair, στην παρουσία και του Yπατου Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας Πίτερ Μίλετ.

    Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός είπε πως είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Sir Ian Blair, κατά την οποία συζητήθηκαν η συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου σε θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, την οδική ασφάλεια, όπως επίσης και τη βία στα γήπεδα.

    «Ηδη υπάρχει μια στενή συνεργασία μεταξύ της κυπριακής Αστυνομίας, και της Scotland Yard, πάνω σε όλα αυτά τα θέματα και η επίσκεψη του Sir Ian στην Κύπρο αποβλέπει, ακριβώς, στην ενίσχυση αυτής της συνεργασίας και στην εμπέδωση κοινών πολιτικών σε σχέση με τα θέματα που ανέφερα», τόνισε ο κ. Χρυσοστομίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 13 May 2008 - 17:30:01 UTC