Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΟΗΕ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΣΙΝΗΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
  • [03] ΕΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΓ ΟΗΕ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια είχε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό, ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Taye Brouk Zerihoun.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε 45 περίπου λεπτά, ο κ. Zerihoun δήλωσε ότι ``θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενέστερα τις επόμενες μέρες``, ενώ ζήτησε να του δοθεί λίγος χρόνος για να ενημερωθεί.

    Στη σύντομη δήλωση του, ο κ. Zerihoun είπε επίσης: ``Εξέφρασα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις ευχές του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, και επανέλαβα την υποστήριξη του Οργανισμού στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΣΙΝΗΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Στοιχεία, που θα βοηθήσουν την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) να εξακριβώσει κατά πόσον δικαιολογούνται αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, παρέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλων Κασίνη.

    Κληθείς να σχολιάσει τις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στις οποίες προβαίνουν πρατήρια πετρελαιοειδών στην Κύπρο, ο κ. Κασίνης είπε ότι ``το Υπουργείο Εμπορίου έδωσε ό,τι στοιχεία είχε στην κατά νόμο υπεύθυνη Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) και έγκειται σε αυτή να αποφασίσει αναφορικά με το αν αυτές οι τιμές δικαιολογούνται, αν οι εταιρείες κάνουν κοινοπραξία και αν αισχροκερδούν ή αν χρησιμοποιούν τη δεσπόζουσα τους θέση``, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εμπορίου είναι ``στη διάθεση της ΕΠΑ αν χρειαστεί οποιεσδήποτε διευκρινίσεις``.

    Για το θέμα αυτό δώσαμε μέχρι σήμερα τρεις εκθέσεις, είπε ο κ. Κασίνης, ο οποίος ανέφερε πως στο μεταξύ, συνεχίζονται από Λειτουργούς του Υπουργείου Εμπορίου οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων για εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων αισχροκέρδειας.

    [03] ΕΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

    Η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, ήταν το βασικό θέμα της ψεσινής συνεδρίας των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, στην οποία την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης.

    Η συζήτηση έγινε με βάση τις εαρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσίασε ο αρμόδιος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια.

    Οπως επισήμαναν τόσο ο κ. Αλμούνια όσο και ο Πρόεδρος των χωρών της ευρωζώνης, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τα κράτη μέλη συμφωνούν με τις προβλέψεις της Κομισιόν, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 28 Απριλίου. Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη φέτος θα κυμανθεί στο 1,7% στην ευρωζώνη από 2,6% το 2007.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 14 May 2008 - 11:29:20 UTC