Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-05-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει την Παρασκευή με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζονται στην παρούσα διαδικασία του Κυπριακού, καθώς και τα ερωτηματικά που δημιουργούνται από την εμμονή της τουρκοκυπριακής πλευράς για απευθείας διαπραγματεύσεις το συντομότερο και συνέστησε ψυχραιμία και αφοσίωση στην προσπάθεια.

    "Υπάρχουν Ομάδες που μπορεί να θεωρηθεί ότι κινήθηκαν προς τα εμπρός, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έκαναν κίνηση προς τα εμπρός", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του από το Περού, όπου μετείχε στη Σύνοδο ΕΕ-Λατινικής Αμερικής.

    Για τη σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στη Λίμα, παρουσία πενήντα αρχηγών κρατών, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι αναπτύσσεται μια καλή συνεργασία γύρω από τα θέματα της ημερησίας διάταξης που ήταν η καταπολέμηση της φτώχιας διεθνώς και οι κλιματολογικές αλλαγές.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πολλοί από τους ξένους ηγέτες που είχε την ευκαιρία να συναντήσει στο ταξίδι του χαιρέτισαν τις πρωτοβουλίες του στο Κυπριακό και εξέφρασαν ετοιμότητα να βοηθήσουν «όσο κρίνουμε εμείς αναγκαίο».

    «Είναι πολύ ευτυχείς γιατί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει κινήσει τα νήματα ούτως ώστε να υπάρξει μια κινητικότητα στο Κυπριακό, υποσχόμενη, ανεξαρτήτως των πιθανών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε. Βεβαίως κανείς δεν αναμένει να είναι όλα μέλι γάλα, έχοντας υπόψη και την κατάσταση στην Τουρκία και επιμένω σε αυτό», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Οσον αφορά την πίεση που πρέπει να ασκηθεί από τους ξένους προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι αυτή η προσπάθεια χρειάζεται υπομονή, λεπτούς χειρισμούς, οργάνωση, προσθέτοντας πως η ε/κ πλευρά προσπαθεί να περάσει αυτό το μήνυμα στους εταίρους στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 19 May 2008 - 17:29:14 UTC