Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΙΣΡΑΗΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

  • [01] ΒΟΥΛΗ - ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ

    Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων με 31 ψήφους υπέρ, 18 κατά και μια αποχή επικύρωσε τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

    Υπέρ της Συνθήκης ψήφισαν οι παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ και Ευρωπαϊκού Κόμματος, κατά οι παρόντες βουλευτές του ΑΚΕΛ ενώ ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης τήρησε αποχή.

    Στη συζήτηση, που διεξήχθη το απόγευμα παρίστατο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν δήλωσε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι το 20ο κοινοβούλιο των κρατών-μελών της ΕΕ που επικυρώνει τη Συνθήκη της Λισαβόνας.

    [02] ΥΠΕΞ - ΙΣΡΑΗΛ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης συζητήθηκαν κατά τις συνομιλίες που είχε στο Ισραήλ ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού με την ομόλογό του και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Τζίπι Λίβνι.

    Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, επαναβεβαιώθηκαν οι καλές σχέσεις των δύο κρατών, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις υπό το φως της πρόσφατης συνάντησης των δύο ηγετών.

    Από την πλευρά της, η κ. Λίβνι ενημέρωσε για τις εξελίξεις στις προσπάθειες ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και συζητήθηκαν ευρωπαϊκά θέματα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τη Μεσόγειο.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ

    Με τη συμμετοχή 400 αθλητών και αθλητριών από 40 χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, ξεκινούν την ερχόμενη Κυριακή 6 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής 2008, που είναι και η τελευταία σκοπευτική διοργάνωση πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

    Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου, η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, οι οποίοι τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 7.00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει παρέλαση αθλητών, τελετουργικό πρόγραμμα με ομιλίες και χαιρετισμούς, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

    Ηδη, οι ξένες αποστολές άρχισαν από αυτή τη βδομάδα να καταφθάνουν στο νησί μας και οι αθλητές να έχουν μια πρώτη επαφή με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σκοπευτηρίου. Μεταξύ των αποστολών που ήδη βρίσκονται στην Κύπρο είναι οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας της Ιταλίας, και της Φιλανδίας, ενώ μέχρι την Κυριακή αναμένεται να φθάσουν όλες οι χώρες, για να δώσουν το παρών τους στην τελετή έναρξης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 3 July 2008 - 17:29:13 UTC