Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΑΡΟΝΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
  • [03] ΧΑΡΙΤΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ - ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

  • [01] ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Οι βουλευτές μέλη της διακομματικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων, που βρίσκονται στην Κύπρο για να παραστούν στις επετειακές εκδηλώσεις για την τουρκική εισβολή του 1974 και τις τελετές εις μνήμη των πεσόντων, εξέφρασαν τη στήριξη τους στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας για επίλυση του Κυπριακού, καταδικάζοντας ταυτόχρονα την παρουσία του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

    Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαϊδου ανέφερε ότι οι πληγές που άνοιξε το διπλό έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής παραμένουν μέχρι σήμερα ανοιχτές. Πρόσθεσε πως η Βουλή των Ελλήνων τιμά τις θυσίες που έγιναν για να κρατηθεί το νησί ελεύθερο και ανεξάρτητο, αυτούς που έπεσαν και αυτούς των οποίων τύχη αγνοείται.

    «Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται κάθε χρόνο για 34 χρόνια στην Κύπρο και σε πολλούς δήμους πανελλαδικά, αποτελούν απόδειξη ότι ο λαός δεν ξεχνά και αρνείται να βυθιστεί στα σκοτάδια της αμνησίας και τις προσπάθειες παραπλάνησης και διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας», πρόσθεσε, διατυπώνοντας την πεποίθηση πως οι λαοί που δεν διδάσκονται από την ιστορία τους είναι λαοί που οδηγούνται σε επικίνδυνες ατραπούς.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΠΑΡΟΝΟΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Απαράδεκτη και προκλητική χαρακτήρισε την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης του στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν.

    Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης νύν και πρώην Υπουργών, βουλευτών, μελών του Εκτελεστικού Γραφείου και άλλων στελεχών του ΔΗΚΟ, ο κ. Καρογιάν ανέφερε πως τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται. Πρόσθεσε πως έχει ευθύνη η διεθνής κοινότητα, γιατί παραβιάζονται η διεθνής τάξης και το διεθνές δίκαιο, την ίδια ώρα που καταβάλλονται προσπάθειες να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

    ``Η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού``, είπε, ``υποδηλώνει και καταγράφει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Τουρκία δεν έχει την πολιτική βούληση να συνδράμει προς την κατεύθυνση ουσιαστικής προόδου και να συμβάλει θετικά, έτσι που να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, που να επανενώνουν την Κύπρο και θα την απελευθερώνουν από τα κατοχικά στρατεύματα``.

    [03] ΧΑΡΙΤΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ - ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

    Το στερνό αντίο στον πατέρα, το σύζυγο και τους δυο της γαμπρούς, είπε η γυναίκα σύμβολο του αγώνα των συγγενών των αγνοουμένων, η Χαρίτα Μάντολες, η οποία εδώ και 34 χρόνια ζητούσε να μάθει που βρίσκονταν οι συγγενείς της, που χάθηκαν στην τουρκική εισβολή.

    Ο Ιερός Ναός Αποστόλου Λουκά, στον συνοικισμό Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, αποδείχθηκε πολύ μικρός για τους φίλους και συγγενείς των τεσσάρων αγνοουμένων, τα λείψανα των οποίων βρέθηκαν και εκτάφηκαν από ομαδικό τάφο στο κατεχόμενο χωριό Ελιά της Κερύνειας και αναγνωρίστηκαν με τη μέθοδο του DNA.

    Της κηδείας προέστη ο Μητροπολίτης Κερύνειας Παύλος, ενώ παρέστησαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 19 July 2008 - 13:29:19 UTC