Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-07-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
  • [02] ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΛ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ
  • [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

  • [01] ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

    Από τις εκταφές στα κατεχόμενα έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμή 105 λείψανα, 76 από τα οποία ανήκουν σε Ε/κ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου, ύστερα από ευρεία σύσκεψη για το θέμα των αγνοουμένων υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι αναμένεται στο εργαστήριο ταυτοποίηση για μερικές εκατοντάδες ανθρωπολογικά δείγματα, τα οποία υπολογίζεται ότι ανήκουν σε άλλους 300 εκταφέντες. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων προέβη στην εκτίμηση ότι σε μερικές εβδομάδες θα αρχίσει μια μεγαλύτερη ροή αποτελεσμάτων για την υποδοχή των οποίων πρέπει να προετοιμαστεί η Πολιτεία. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εκταφές.

    «Θα έλεγα ότι μπαίνουμε στα δύσκολα στο θέμα των εκταφών και των ταυτοποιήσεων αμέσως μετά το καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Θεοδοσίου.

    Σε ερώτηση κατά πόσο υπάρχουν συνεχείς πληροφορίες και υποδείξεις σημείων για να συνεχίσουν οι εκταφές, είπε ότι αυτή τη στιγμή η Διερευνητική Επιτροπή απασχολεί τρία συνεργεία, τα δύο εκ των οποίων εργάζονται στις κατεχόμενες περιοχές και το ένα στις ελεύθερες.

    [02] ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΛ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ

    Σε οριακά επίπεδα βρίσκεται η αποθηκευμένη ποσότητα νερού στο φράγμα Κούρρη και καθώς τα προβλήματα με τη μεταφορά νερού από την Ελλάδα συνεχίζονται, ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού Σωκράτης Μεταξάς, καλεί το Υπουργείο Γεωργίας να συντονίσει ένα σχέδιο κατανομής των τελευταίων διαθέσιμων υδάτινων πόρων.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Μεταξάς είπε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και ενώ το νερό από την Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να διοχετευθεί προς την ενδοχώρα, οι διαθέσιμες ποσότητες στο φράγμα Κούρρη αρκούν μέχρι τις αρχές Αυγούστου και «επομένως θα πρέπει να συνεργαστούμε με το αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, πώς θα γίνει η κατανομή των υφιστάμενων διαθέσιμων υδάτινων πόρων, για να καλυφθούν οι ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου και να αποφύγουμε την εξέλιξη σε χειρότερες καταστάσεις».

    «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, πλέον λειτουργούμε σε πολύ οριακά σημεία και θα πρέπει να δούμε μαζί με το αρμόδιο Υπουργείο κατά πόσο μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή, το συντομότερο δυνατό, η τεχνική λύση που έχει επιλεγεί για απάμβλυνση του προβλήματος αυτού, δηλαδή η παραλαβή σε καθημερινή βάση, ποσοτήτων πόσιμου νερού με δεξαμενόπλοια», είπε ο κ. Μεταξάς και συμπλήρωσε, «αν αυτό κριθεί ότι δεν είναι εφικτό, τότε σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας θα πρέπει να δούμε πώς θα καλυφθούν οι υδρευτικές ανάγκες του πληθυσμού της Κύπρου».

    [03] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Τη διαβεβαίωση ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού για επανένωση, έδωσε ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης Marc Ravalomanana στο νέο Υπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα, με έδρα την Πραιτόρια, Αργυρό Αντωνίου.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Αντωνίου, ο οποίος επέδωσε πρόσφατα τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Μαδαγασκάρης, έγινε δεκτός σε κατ` ιδίαν ακρόαση από το Πρόεδρο της χώρας, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές περαιτέρω σύσφιγξης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δυο νησιωτικών κρατών.

    Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης διαβεβαίωσε τον κ. Αντωνίου ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού για επανένωση και για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος βασισμένη στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Χαιρέτισε επίσης τις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης για το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων, γεγονός που θα φέρει ακόμη πιο κοντά τις δυο κοινότητες, όπως σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 21 July 2008 - 19:29:21 UTC