Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [03] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [04] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΣΤΙΒΟΣ - ΙΩΑΝΝΟΥ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

    Προετοιμάζεται για τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στις 3 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η πρώτη συνάντηση με τον κ. Ταλάτ θα είναι περισσότερο διαδικαστική, δεν θα γίνει ουσιαστική συζήτηση και «θα επιφυλαχθούμε για την πρώτη παραγωγική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε κατά την άφιξη του στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από το Πεκίνο, όπου μετέβη με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του, λέγοντας ότι αυτή η μεγάλη χώρα θεωρεί την Κύπρο ως τον καλύτερο φίλο της στην Ευρώπη.

    Αφού ανέφερε ότι η Κύπρος τα πήγε πολύ καλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο κ. Χριστόφιας σημείωσε ότι "θα πρέπει να νοιώθουμε περήφανοι" γιατί, όπως είπε, η μικρή Κύπρος, ανάμεσα σε 200 χώρες, πήρε μέρος στον τελικό του σκητ με δύο αθλητές.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας δήλωσε την Κυριακή ότι η επίτευξη συμφωνίας για την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων από τις 3 του Σεπτέμβρη μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη είναι μια σημαντική εξέλιξη που αναπτερώνει τις ελπίδες του λαού για τον τερματισμό των πολύχρονων δεινών του.

    Σε ομιλία του σε μνημόσυνο, είπε ότι οι πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια έχουν ήδη δώσει τα πρώτα θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα και ότι, μετά τις επανειλημμένες επαφές του με τον Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, επιτεύχθηκε η λειτουργία των ομάδων εργασίας και των τεχνικών επιτροπών και η εφαρμογή σημαντικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Ε/κ και Τ/κ.

    Ο Υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι δημιουργήθηκε έτσι μια νέα κινητικότητα στην προσπάθεια για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η οποία έχει ενεργοποιήσει τον ΟΗΕ και την ΕΕ, που στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την άρση του αδιεξόδου.

    [03] ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Τη βεβαιότητα ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει τη μάχη για λύση του Κυπριακού με αποφασιστικότητα και συνέπεια», εξέφρασαν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε ψήφισμα, ύστερα από έκτακτη ανοιχτή συνεδρία της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Κατεχόμενης Αμμοχώστου στη Δερύνεια, με αφορμή τα 34 χρόνια από την παράνομη κατάληψη και κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα.

    Στο ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά «την επιστροφή της Αμμοχώστου" και αναφέρει ότι "ένα πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση είναι η άμεση επιστροφή της περίκλειστης περιοχής, που κατέχεται σήμερα από τα τουρκικά στρατεύματα, και η επανεγκατάσταση των νόμιμων κατοίκων της".

    "Θεωρούμε ότι το θέμα της Αμμοχώστου θα πρέπει άμεσα να τεθεί στο τραπέζι των συνομιλιών σαν ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά το κλίμα για την προώθηση των συνομιλιών και το οποίο θα αποβεί προς όφελος και των δύο κοινοτήτων της Κύπρου», σημειώνεται.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου χαιρετίζει «τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την απόφαση για έναρξη απευθείας συνομιλιών στις 3 Σεπτεμβρίου», και στέλνει «ξεκάθαρα το μήνυμα ότι στηρίζουμε και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της επίτευξης συνολικής λύσης διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας".

    [04] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ - ΣΤΙΒΟΣ - ΙΩΑΝΝΟΥ

    Ο πρώτος Κύπριος αθλητής στίβου που ανέβηκε στο βάθρο παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο Κυριάκος Ιωάννου, σήμερα θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος Κύπριος αθλητής που θα προκριθεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο Ιωάννου ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών του ύψους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΟΕ, πρώτιστος στόχος του είναι να ξεπεράσει το σημερινό πανύψηλο εμπόδιο.

    Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ανέβασε το όριο στα 2 μέτρα και 32 εκατοστά για να είναι σίγουρος ένας αθλητής ότι θα περάσει στον τελικό, μια απόφαση που δεν έχει προηγούμενο, αφού στην Αθήνα πριν τέσσερα χρόνια το όριο για τον τελικό ήταν 2.28, ενώ πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Οσάκα 2.29.

    Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σήμερα θα γίνει ένας από τους συγκλονιστικότερους αγώνες των τελευταίων χρόνων. Οι συμμετοχές ανέρχονται στις 41 και τα μετάλλια διεκδικούν τουλάχιστον οι 30.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 17 August 2008 - 9:29:19 UTC