Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΑΘΗΝΑ - ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΑΔ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΣ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣτΕ
  • [04] ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΕΣΤΗ - ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

  • [01] ΜΑΡΚΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ - ΑΘΗΝΑ - ΕΠΑΦΕΣ

    Τη διαβεβαίωση ότι η Βουλή των Ελλήνων και όλες οι πτέρυγες της είναι δίπλα, διαχρονικά, σταθερά και αταλάντευτα στον κυπριακό λαό, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σιούφας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

    Ο κ. Σιούφας είπε πως ``ευχηθήκαμε επίσης οι συνομιλίες που αρχίζουν μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ να στεφθούν από επιτυχία και να οδηγήσουν σε μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος``.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αφού χαρακτήρισε ``ιδιαίτερα δημιουργική και παραγωγική`` τη συνεργασία που είχε με τον κ. Κυπριανού, είπε πως ``του δώσαμε τη διαβεβαίωση να μεταφέρει στον Πρόεδρο Χριστόφια αλλά και στον κυπριακό λαό, ότι η Βουλή των Ελλήνων, όλες οι πτέρυγες της Βουλής, όλοι οι βουλευτές, είμαστε δίπλα, διαχρονικά, σταθερά και αταλάντευτα στον κυπριακό λαό``.

    ``Ευχηθήκαμε οι συνομιλίες που αρχίζουν μεταξύ του Προέδρου Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ταλάτ να στεφθούν από επιτυχία και να οδηγήσουν σε μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος``, είπε ο κ. Σιούφας και πρόσθεσε ``να επανενωθεί η Κύπρος και να πέσει το τελευταίο τείχος που υπάρχει στην Ευρώπη για το καλό και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, ώστε να απολαύσουν τα αγαθά της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας που έγινε το 2004 στην ευρωπαϊκή οικογένεια``.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκτίμησε ότι ``είναι ένας δύσκολος δρόμος`` υπογραμμίζοντας ``ευχόμαστε τα καλύτερα και είμαστε δίπλα στην κυπριακή Κυβέρνηση, τον Πρόεδρο Χριστόφια και στον κυπριακό λαό``.

    Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων, ο ελληνικός λαός ήταν ``ο βασικός ο κύριος συμπαραστάτης των Κυπρίων, όλα αυτά τα χρόνια στους δύσκολους αγώνες`` και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που υπάρχει μια νέα προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού προβλήματος `` έχει ιδιαίτερη σημασία η συμβολή του Ελληνικού κοινοβουλίου, των Ελλήνων βουλευτών, διότι σε διεθνές επίπεδο οι προσπάθειες συνεχίζονται ακριβώς για να μπουν οι σωστές βάσεις για τη νέα διαδικασία``.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι ``είναι προσωπική η χαρά που επισκέπτομαι τον κ. Πρόεδρο, διότι είχαμε καλή συνεργασία και με τις προηγούμενες ιδιότητές μου και πάντα έχουμε μια πολύ ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ φίλων, διότι ο στόχος είναι κοινός, όταν βλέπουμε δυσκολίες μπροστά μας, ακριβώς για να συντονιστούμε στην αντιμετώπιση τους``.

    Επεσήμανε ότι μετέφερε τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Προέδρου Χριστόφια και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και διαβεβαίωσε ότι ``θα είμαστε σε στενή επαφή τις επόμενες εβδομάδες και μήνες σε αυτή τη νέα διαδικασία``.

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Kυπριακό, μετά και τη νέα διαδικασία των συνομιλιών που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τoυρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο κ. Κυπριανού με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή.

    Μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε 40 λεπτά, ο κ. Κυπριανού κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος.

    Ο κ. Κυπριανού έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΑΔ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΣ

    Με πρόσκληση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο από τις 14 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) Jean Paul Costa.

    Ο κ.Costa θα συνοδεύεται από το Δικαστή της Κύπρου στο ΕΔΑΔ Γιώργο Νικολάου και τον Πρωτοκολλητή του εν λόγω Δικαστηρίου.

    Ο κ. Costa θα φθάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 11.30π.μ. της 14ης Σεπτεμβρίου. Θα μεταβεί απευθείας σε ξενοδοχείο στην Πάφο όπου και θα διανυκτερεύσει.

    Την επομένη στις 4.00μ.μ. ο κ.Costa με τη συνοδεία του θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Κάρογιαν. Το βράδυ της ίδιας ημέρας το Ανώτατο Δικαστήριο θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ.Costa.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΙΟΥ - ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣτΕ

    Η διασφάλιση του δικαιώματος συμμετοχής των παιδιών σε ιδρύματα παιδικής προστασίας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες που έχει τεθεί στο «Σχέδιο Δράσης για το έτος 2008» του Γραφείου της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Κύπρο, Λήδας Κουρσουμπάς, όπως η ίδια δήλωσε σε ομιλία της στη Στοκχόλμη.

    Ανακοίνωση του Γραφείου της Κύπριας Επιτρόπου αναφέρει ότι η κ. Κουρσουμπά συμμετείχε χθες στην επίσημη έναρξη της Διάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα ««Οικοδομώντας μια Ευρώπη για παιδιά και με παιδιά Προς μια στρατηγική για τα έτη 2009-2011», που έγινε στη Στοκχόλμη.

    Σε παρέμβασή της κατά τη συζήτηση της ενότητας με θέμα «Εξάλειψη συγκεκριμένων μορφών βίας ενάντια στα παιδιά στην Ευρώπη τα δικαιώματα των παιδιών σε ιδρύματα παιδικής προστασίας», η κ. Κουρσουμπά αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε προβλήματα που προέκυψαν σε σχέση με συγκεκριμένο ίδρυμα στην Κύπρο, όπου παιδιά διαμένουν μαζί με ενήλικες και σε ισχυρισμούς για κακοποίηση παιδιών καθώς και αμφισβητούμενους τρόπους χειρισμού των παιδιών.

    [04] ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΕΣΤΗ - ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

    Αργυρός παραολυμπιονίκης στέφθηκε ο Κύπριος αθλητής του στίβου Αντώνης Αρέστη.

    Ο Αρέστη τερμάτισε δεύτερος στα 200 μέτρα Τ46, με χρόνο 22.15.

    Το χρυσό κατέκτησε ο Francis Heath και το χάλκινο ο Ettiam Calderon.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 9 September 2008 - 13:29:19 UTC