Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-09-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΤΕ - ΔΕΞΙΩΣΗ
  • [02] ΕΕ - ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΣΤΕ - ΔΕΞΙΩΣΗ

    Πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), στο Στρασβούργο, δεξίωση με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κύπρου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος θα προσφωνήσει αύριο την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

    Τον Πρόεδρο Χριστόφια υποδέχθηκαν στην είσοδο του Palais de l` Europe ο Πρόεδρος της ΚΣΣΕ Lluis Maria de Puig, ο προεδρεύων της Επιτροπής Αναπληρωτών Υπουργών Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Σουηδίας στο ΣτΕ Per Sjoogren, ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ Terry Davis, η Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας του ΣτΕ Naud de Boer-Bukuicchio, και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΣΣΕ Mateo Sorinas.

    Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Αντιπροσωπεία της Κύπρου στην ΚΣΣΕ με τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στο ΣτΕ, και σε αυτήν παρέστησαν πολλοί επίσημοι και άλλοι.

    Παρόντες ήταν και οι βουλευτές που αποτελούν την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην ΚΣΣΕ, Αντρος Κυπριανού (επικεφαλής), Χρήστος Πουργουρίδης, Αντιγόνη Παπαδοπούλου και Φειδίας Σαρρίκας.

    Στο χώρο της δεξίωσης διοργανώθηκε έκθεση έργων καλλιτεχνών και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου.

    [02] ΕΕ - ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

    Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ το αίτημα της Κύπρου για χορήγηση κρατικών ενισχύσεων, ύψους 67,5 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους παραγωγούς λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Κύπρο εξαιτίας της ανομβρίας. Την Κύπρο εκπροσώπησε στις εργασίες του Συμβουλίου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης.

    Στη διάρκεια συζήτησης για το θέμα, ο Προεδρεύων του Συμβουλίου, Γάλλος Υπουργός Γεωργίας και Αλιείας Μισέλ Μπαρνιέ αναφέρθηκε στις συνεχείς ενημερώσεις της κυπριακής Κυβέρνησης που άρχισαν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και εντατικοποιήθηκαν πρόσφατα. Στη συνέχεια, υπογράμμισε τις εξαιρετικά δυσμενείς και δραματικές συνθήκες που επικρατούν στην Κύπρο, οι οποίες, όπως είπε, καθιστούν αναγκαία την άμεση έγκριση του αιτήματος της κυπριακής Κυβέρνησης, ώστε να καταστεί δυνατή η χορήγηση στήριξης προς τους Κύπριους παραγωγούς με συνοπτικές και απλές διαδικασίες.

    Ο κ. Πολυνείκης, στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε, σε συντομία, στις

    δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στον τομέα της γεωργίας λόγω της ανομβρίας των τελευταίων χρόνων και στις επιπτώσεις τους στο εισόδημα

    των Κύπριων γεωργών. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους ομολόγους του για την κατανόησή τους και την αλληλεγγύη που επέδειξαν προς την Κύπρο με

    την άμεση υιοθέτηση της εν λόγω απόφασης. Με αυτό τον τρόπο, τόνισε ο κ. Πολυνείκης, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης σημαντικής βοήθειας

    στο σύνολο των κλάδων του γεωργικού τομέα, κάτι που δεν θα ήταν δυνατόν στην περίπτωση που ακολουθείτο η διαδικασία κατευθυντήριων

    γραμμών για χορήγηση κρατικών ενισχύσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 29 September 2008 - 19:29:17 UTC