Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
  • [02] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

    Στόχος της έκτακτης Συνόδου των 15 χωρών μελών της Ευρωζώνης στο Παρίσι «ήταν να δοθεί μήνυμα στήριξης από τα κράτη μέλη και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα του χρηματοοικονομικού συστήματος των Ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε μετά το πέρας της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    «Δηλαδή έχουμε κρατική παρέμβαση για αποκατάσταση της ρευστότητας και της κεφαλαιουχικής βάσης των τραπεζών που κινδυνεύουν, στήριξη ευρύτερα του τραπεζικού συστήματος και κατ επέκταση αποτροπή δυσμενών και καταστροφικών συνεπειών στην πραγματική οικονομία των χωρών. Επίσης, στήριξη των καταθέσεων των απλών ανθρώπων», πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης ότι οι ηγέτες της Ομάδας της Ευρωζώνης, συνήλθαν, με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί, και «ανασκόπησαν τη χρηματοοικονομική κρίση, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και έχει αγκαλιάσει όλη την υφήλιο και, βεβαίως, και την Ευρώπη».

    «Η κοινή δήλωση των `15`», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «θα είναι ουσιαστικά η εισήγηση της Επιτροπής στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στις Βρυξέλλες, και κατά το μάλλον ή ήττον θα είναι η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής».

    [02] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Νέα συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο.

    Η συνάντηση θα αρχίσει στις 10 το πρωί στα γραφεία του UNDP στην προστατευόμενη περιοχή των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία, αναφέρει ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

    Οπως δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, οι ηγέτες συνέχισαν τη συζήτηση για τις εξουσίες της ομόσπονδης κυβέρνησης και έκαναν πρόοδο.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ - ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010

    Στο Δουβλίνο βρίσκεται από την Κυριακή το απόγευμα η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Κύπρου. Το βράδυ της Κυριακής η Εθνική Κύπρου πραγματοποίησε προπόνηση επί ιρλανδικού εδάφους.

    Την Τετάρτη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου θα αντιμετωπίσει την Εθνική Ιρλανδίας, για τον 8ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2010. Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν θα έχει στη διάθεση του τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και επέστρεψε ήδη στην Κύπρο.

    Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν οι τραυματίες Χρύσης Μιχαήλ και Μάριος Νικολάου θα μπορέσουν να παίξουν την Τετάρτη. Ο Μιχαήλ κτύπησε σε μια διεκδίκηση της μπάλας στον αγώνα με τη Γεωργία, ενώ ο Νικολάου δέχθηκε στον ίδιο αγώνα κάποια κτυπήματα. Οι διεθνείς Μιχάλης Κωνσταντίνου και Γιάννης Οκκάς, οι οποίοι επίσης δέχθηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα κάποια κτυπήματα, αναμένεται να είναι την Τετάρτη στη διάθεση του Αγγελου Αναστασιάδη.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Αποδοτικές και ωφέλιμες για τα κυπριακά συμφέροντα, χαρακτήρισε τις επαφές του στη Μόσχα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ έπειτα από την ολοκλήρωση της τριήμερης επίσκεψης, που πραγματοποίησε στη ρωσική πρωτεύουσα.

    Ο κ. Πολυνείκης είχε συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του Αλεξέι Γκορντέεφ καθώς και τους προσκεκλημένους του υπουργούς Γεωργίας της Ελλάδας, της Ουκρανίας και της Λιθουανίας στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης ετήσιας γεωργικής έκθεσης της Μόσχας «Χρυσό φθινόπωρο» και διαπίστωσε ότι πρόκειται για «έναν άνθρωπο, που βρίσκεται πολύ κοντά στο ελληνικό στοιχείο», γεγονός που δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για την αύξηση των ανταλλαγών γεωργικών προϊόντων, αλλά και αγροτικής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών.

    «Πιστεύω ότι θα πρέπει με πολλή σοβαρότητα, στρατηγικά και συντονισμένα να επενδύσουμε στο μέγιστο βαθμό σε όλους τους τομείς συνεργασίας με τη Ρωσία, γιατί βλέποντας σε βάθος χρόνου μόνο όφελος νομίζω μπορεί να έχει η Κύπρος, ο ελληνισμός γενικότερα», δήλωσε ο κ. Πολυνείκης, σημειώνοντας τόσο το ρόλο, που μπορεί να παίξει η Ρωσία στο πολιτικό επίπεδο, όσο και στους τομείς, που διαχειρίζεται το υπουργείο Γεωργίας της Κύπρου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 13 October 2008 - 9:29:29 UTC