Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-10-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ
  • [03] ΧΑΚ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - FTSE

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ

    Είναι αφύσικο να υπάρχουν εγγυήσεις - δηλαδή να έχουμε κηδεμόνες - για μια σύγχρονη χώρα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ερωτηθείς για τη θέση του σε σχέση με το θέμα των εγγυήσεων. Παράλληλα υπογράμμισε πως ποτέ δεν θα τεθεί από τον ίδιο θέμα αποχώρησης από τις συνομιλίες, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ίδιος δεν είναι καλός δέκτης πιέσεων και πως «αυτοί που θα πιέσουν, θα κάνουν το αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν».

    Σε σχέση εξάλλου με την εκλογή της Τουρκίας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως «αυτοί που γράφουν και που λεν για αποτυχία μεγάλη από εμάς, είναι καλά να ενδιατρίψουν στις διεθνείς σχέσεις καλύτερα και προπάντων να μην τα ρίχνουν σε αυτή την Κυβέρνηση». «Η απόφαση από τις διάφορες χώρες να στηρίξουν την Τουρκία δεν ελήφθη χθες. Είναι δουλειά μερικών ετών από πλευράς της Τουρκίας, με πολλή συνέπεια και με πολλά έξοδα αν με ρωτάτε και γι αυτό και έχει πετύχει. Θλίβομαι γι αυτό αλλά ας μην μεμφόμαστε τον εαυτό μας. Εμείς προσπαθήσαμε τους τελευταίους αυτούς μήνες αλλά δυστυχώς τα πράγματα διαπιστώσαμε ότι ήταν προδιαγεγραμμένα σε ό,τι αφορά στη στήριξη της Τουρκίας για να γίνει μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας», επεσήμανε.

    Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη πως η ε/κ πλευρά δεν έχει πολιτική βούληση για λύση και του λεγόμενου πρωθυπουργού ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι δέσμιος της πολιτικής μη λύσης των συνεταίρων του στην Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε πως «και μόνο από τις δηλώσεις νομίζω οι φίλοι μας, αν έγιναν τέτοιες δηλώσεις, προδίδουν εαυτούς, ποιός έχει και ποιός δεν έχει πολιτική βούληση για λύση στο Κυπριακό. Εγώ αποφεύγω να κάνω δηλώσεις. Οι φίλοι μας άλλη δουλειά δεν κάνουν. Μέχρι που τους ενοχλεί και η λέξη σύντροφος. Από εκεί και πέρα όλα στο τραπέζι θα τα πούμε δεν λέω όλα στο τραπέζι με την παλιά έννοια αλλά θα τα πούμε εκεί», ανέφερε. Πρόσθεσε πως «είναι λυπηρό να κουβεντιάζουμε μέσα και να βγαίνουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο έξω, ενώ στις κατ ιδίαν συναντήσεις υπάρχει ένα φιλικό πνεύμα».

    Ερωτηθείς πότε θα τεθεί ενδεχομένως από τον ίδιο θέμα αποχώρησης από τις συνομιλίες με τον κ. Ταλατ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε πως «ποτέ από εμένα δεν θα τεθεί θέμα αποχώρησης από τις συνομιλίες».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ

    Την εκτίμηση ότι τα μέτρα της Αστυνομίας για μείωση των σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων έχουν αποτελέσματα, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Κύπρος Χρυσοστομίδης.

    Είναι τραγικό ότι συνεχίζονται τα θανατηφόρα δυστυχήματα, είπε ο κ. Χρυσοστομίδης, ωστόσο σημείωσε πως «τα μέτρα συνεχίζονται, το πόσο αποδίδουν νομίζω αποδεικνύεται εκ των αποτελεσμάτων, αφού υπάρχει μια μείωση σοβαρών δυστυχημάτων».

    Αναφερόμενος στο φαινόμενο της εγκατάλειψης της σκηνής των δυστυχημάτων από κάποιους οδηγούς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως «η Αστυνομία κάνει ότι είναι δυνατόν για εντοπισμό αυτών των οδηγών και είμαι βέβαιος ότι έχει επιτυχία στη σύλληψη και προσαγωγή τους ενώπιον της δικαιοσύνης».

    [03] ΧΑΚ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ - FTSE

    Στην Κατηγορία Frontier των διεθνών Χρηματιστηρίων αναβαθμίστηκε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) από το FTSE Global Equity Index Series, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ. Το ΧΑΚ αναφέρει ότι η θετική αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε επίσημα και στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων, που έγινε στο Μιλάνο 13-14 Οκτωβρίου του 2008 και στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του ΧΑΚ Γιώργος Κουφάρης και Νώντας Μεταξάς, αντίστοιχα.

    Αναφέρει, επίσης, ότι με την αναβάθμιση του αυτή εισήλθε σε μία κατηγορία που περιλαμβάνονται σύγχρονα χρηματιστήρια, τα οποία τυγχάνουν της μεγαλύτερης προσοχής και παρακολούθησης από ξένους θεσμικούς επενδυτικούς οίκους και οίκους αναλυτών. Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό, ο Πρόεδρος του ΧΑΚ ανέφερε ότι ``η αναβάθμιση του ΧΑΚ από τους FTSE αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τη χρηματιστηριακή αγορά της Κύπρου και αποδεικνύει ότι το έργο που επιτελείται από το Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του ΧΑΚ, είναι προς την ορθή κατεύθυνση``.

    ``Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις υποδομές και τις μεθόδους μας, ώστε το ΧΑΚ να αναβαθμιστεί μελλοντικά, ακόμη περισσότερο από έγκυρους διεθνείς οίκους αξιολόγησης Χρηματιστηρίων και να ενταχθεί σε ακόμη πιο αναβαθμισμένες κατηγορίες διεθνών δεικτών``, κατέληξε ο κ. Κουφάρης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 21 October 2008 - 17:29:18 UTC