Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
  • [02] ΥΠΕΞ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ
  • [03] NAΡΚΩΤΙΚΑ - ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ EMCDDA

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα όλοι να κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να σπείρεται πανικός ανάμεσα στο κόσμο και την αγορά της Κύπρου, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι επιπτώσεις της λαίλαπας, όπως χαρακτήρισε, την παγκόσμια οικονομική κρίση.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έχει συγκαλέσει για σήμερα μια σύναξη των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης «υπό τύπο γεύματος για να ολοκληρώσουμε τη θέση των 27, η οποία θα κατατεθεί στη Συνάντηση των G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 15 του μήνα».

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι είναι επαναβεβαίωση θέσεων που ήδη έχουν διατυπωθεί και έχουν συμφωνηθεί στα προηγούμενα δύο Συμβούλια και πρόσθεσε πως «η ουσία είναι ότι πρέπει να δημιουργηθούν εποπτικές αρχές για να εποπτεύουν το χρηματο-οικονομικό σύστημα και να γίνεται ένας περισσότερος έλεγχος».

    Η έννοια των ευρωπαίων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι πάντοτε τις ιερές αγελάδες που αναφέρονται στην ελεύθερη αγορά να μην τις θίξουν. Γιαυτό συνέχισε «εγώ συνηθίζω να λέω ότι για εσωτερική ασθένεια χρησιμοποιείται πολλές φάρμακο εξωτερικής χρήσης. Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι τα μέτρα αυτά ήδη δεν φέρουν αποτέλεσμα, ελπίζω να φέρουν αποτέλεσμα γιατί στο τέλος της ημέρας ποιος πληρώνει τα σπασμένα από τις επιπτώσεις πάνω στην πραγματική οικονομία - ο απλός άνθρωπος και τα μεσαία στρώματα» είπε.

    Συνεπώς ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας «εύχομαι και ελπίζω και αυτά τα μέτρα, τα οποία εμείς χαιρετίζουμε, δεν είμαστε ενάντια στη λήψη αυτών των μέτρων, να είναι ικανά να αντιμετωπίσουν αυτή τη κρίση».

    Ερωτηθείς πόσο επηρεάζει την Κύπρο η οικονομική κρίση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε πως «ναι μεν λέμε ότι είμαστε ευλογημένοι από το Θεό αλλά στο τέλος της ημέρας παρόλο που οι προβλέψεις για την Κύπρο ίσως είναι οι καλύτερες που αφορούν τους 27, συνεχίζεται η ανάπτυξη, θα τελειώσουμε το χρόνο με 3,8% ανάπτυξη».

    Πρόσθεσε πως ο «επόμενος χρόνος δεν είναι αρνητικός, φυσιολογικά οι προβλέψεις είναι ότι θα έχουμε μια μείωση και προσπαθούμε με μέτρα τα οποία συζητούμε και τα οποία σύντομα θα εξαγγείλουμε, η δυνατόν να διαψεύσουμε και τις προβλέψεις του 2-2,5% που γίνονται από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και βεβαίως να διατηρηθεί η πλήρης απασχόληση στην Κύπρο».

    Αυτοί σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας «είναι οι στόχοι μας. Εύχομαι και ελπίζω να γίνει κατανοητό από όλους ότι μπορούμε πράγματι να μην σπείρεται πανικός μέσα στον κόσμο και την αγορά ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις αυτής της λαίλαπας, διότι πρόκειται για κάτι που σαρώνει την υφήλιο», κατέληξε.

    [02] ΥΠΕΞ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΕΞ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού αναχωρεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνεται η κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό, το Ιράκ και τη Βιρμανία.

    Επίσης θα γίνει προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Ρωσίας.

    [03] NAΡΚΩΤΙΚΑ - ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ EMCDDA

    Τουλάχιστον ένα άτομο πεθαίνει κάθε ώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση από την υπερβολική χρήση ηρωίνης, ενώ 90 άτομα κάθε μέρα στην ΕΕ ζητούν βοήθεια για θεραπεία από τη χρήση κοκαΐνης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), η οποία παρουσιάστηκε στη Λευκωσία.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έκθεσης, 7000 με 8000 χιλιάδες άτομα πεθαίνουν ετησίως στην Ευρώπη από τη χρήση ναρκωτικών.

    Σε ότι αφορά στην Κύπρο στην έκθεση αναφέρεται πως η ηρωίνη στην Κύπρο παραμένει η κύρια ουσία κατάχρησης, με ποσοστό 55% ενώ ποσοστό 85% των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών οφείλεται στη χρήση ηρωίνης.

    Την ίδια στιγμή παρατηρείται σημαντική αύξηση στη χρήση ηρωίνης ανάμεσα στους «νέους» χρήστες αφού, σύμφωνα πάντα με τη σκιαγράφηση του ΕΚΤΕΠΝ Κύπρου, το 2007 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των χρηστών οπιοειδών (μεταξύ των οποίων και η ηρωίνη) με τους χρήστες να υπολογίζονται στους 1599 (κυμαίνονταν από 1241 ως 2112 ή 2,28 -3,8 τοις χιλίοις) σε σχέση με 607 που είχαν υπολογιστεί για το 2006.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 7 November 2008 - 14:29:20 UTC