Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΑΡΤΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΤΡΟΜΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ - ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΑΡΤΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Νίκος Νικολαΐδης είπε ότι η δέσμευση της κυπριακής Κυβέρνησης για Ναυτιλιακή Ασφάλεια συνάδει με τη δέσμευση της για Οδική Ασφάλεια.

    Ο κ. Νικολαΐδης μιλούσε κατά την διάρκεια της συνάντησης του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επιτρόπου Μεταφορών και Ενέργειας Α. Tajani με εκπροσώπους της ναυτιλιακής βιομηχανίας και οργανισμών και φορέων που προτίθενται να υπογράψουν την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Οδική Ασφάλεια.

    Ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών η Κύπρος συμμετέχει ενεργά στις εργασίες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ενώ κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από την ένταξη της στην ΕΕ, διαδραματίζει ένα ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία της Κοινότητας.

    Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Μεταφορών πριν από τέσσερις εβδομάδες, οι προσπάθειες του Επιτρόπου Tajani κατέληξαν τελικά σε πολιτική συμφωνία στις δύο εκκρεμούσες οδηγίες του Τρίτου Πακέτου Ναυτιλιακής Ασφάλειας, γνωστό ως πακέτο Erica III.

    Επεσήμανε ότι το πακέτο περιλαμβάνει επτά οδηγίες που έχουν στόχο τη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας καθώς και του επιπέδου προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από ρύπανση.

    Ανέφερε ότι η Κύπρος θεωρεί την ολοκλήρωση αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας της ΕΕ ως ένα σημαντικό επίτευγμα και ότι θα εφαρμοστεί όχι μόνο από κοινοτικά πλοία και σε κοινοτικά ύδατα, αλλά από όλα τα πλοία που εμπλέκονται σε δραστηριότητες θαλάσσιων μεταφορών ανά το παγκόσμιο.

    Επεσήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν οικονομικά, πολιτικά ή τεχνικά μέτρα για στήριξη της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

    Η Κύπρος, είπε, προσβλέπει στην υποστήριξη της ΕΕ σε δύο σημαντικά ζητήματα τα οποία είναι ζωτικά για την επιβίωση και τη διατήρηση της ανάπτυξης της ναυτιλιακής της βιομηχανίας και του ναυτιλιακού της συμπλέγματος.

    Το πρώτο αφορά το νέο πλαίσιο ναυτιλιακής φορολογίας το οποίο συζητείται αυτήν την περίοδο με τους αρμόδιους Αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το δεύτερο αφορά τη συνεχιζόμενη επιβολή περιοριστικών μέτρων σε δραστηριότητες θαλάσσιων μεταφορών, στις οποίες εμπλέκεται η Κύπρος ή κυπριακά συμφέροντα, από την Κυβέρνηση της γειτονικής Τουρκίας.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ - ΤΡΟΜΩΔΗΣ ΝΟΣΟΣ

    Το Υπουργείο Γεωργίας περιμένει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να καταλήξει σε ένα σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση του προβλήματος της τρομώδους νόσου.

    Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός γεωργίας Μιχάλης Πολυνείκης, προσθέτοντας ότι οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων αναφέρουν ότι δεν επηρεάζεται δημόσια υγεία αλλά το πρόβλημα επανήλθε εξαιτίας της απόφασης της αντίστοιχης υπηρεσίας των Γάλλων η οποία έχει μια ακραία θέση και μιλά για ενδεχόμενο επηρεασμό και της δημόσιας υγείας.

    Εμείς είπε «αστραπιαία και πολύ έγκαιρα στείλαμε κλιμάκιο των κτηνιατρικών υπηρεσιών προτού ακόμα δημοσιευτεί η γνωμοδότηση και της μίας και της άλλης πλευράς, συζητήσαμε το όλο θέμα επιχειρηματολογήσαμε και εγώ προσωπικά βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με την Επίτροπο Υγείας και αναμένουμε μια προσέγγιση που να είναι κοινής αποδοχής τόσο από πλευράς Γαλλίας τόσο από πλευράς δικής μας».

    Συνεχίζοντας, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι το πρόβλημα της τρομώδους νόσου είναι πάρα πολύ σοβαρό σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σημειώνοντας ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα αναμένεται στις επόμενες μέρες.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 8 November 2008 - 12:29:20 UTC