Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-11-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΡΩΣΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
  • [04] ΠΑΦΟΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

  • [01] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΤΑΛΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Συναντώνται σήμερα στις 16:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τ/κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για λύση του Κυπριακού.

    Η τελευταία συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε δηλώσει ότι συζητήθηκε η δικαστική εξουσία και έγιναν βήματα μπροστά.

    Την περασμένη Παρασκευή, οι σύμβουλοι των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Γιώργος Ιακώβου και Οζντίλ Ναμί, αποφάσισαν να παρακάμψουν το θέμα της εκτελεστικής και να περάσουν στη συζήτηση της νομοθετικής εξουσίας.

    [02] ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΡΩΣΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Με την υπογραφή επτά συμφωνιών θα σφραγιστεί η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στη Ρωσική Ομοσπονδία, που αρχίζει την Τρίτη, επίσκεψη που η Λευκωσία χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σημαντική» τόσο από πολιτικής όσο και από οικονομικής άποψης.

    Κατά την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη θα υπογραφεί Πολιτική Διακήρυξη από τους Προέδρους των δύο χωρών για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών, Συμφωνία Συνεργασίας στους τομείς της υγείας και της ιατρικής επιστήμης μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκου Κυπριανού και της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ανάπτυξης κυρίας Τ. Γκολίκοβα, Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για Χρηματικές Αγορές της Ρωσίας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου, Πρόγραμμα κοινής δράσης μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Τουρισμού για συνεργασία στον τουριστικό τομέα, και Συμφωνία μεταξύ ΚΥΠΕ-ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ για θέματα ενημέρωσης που θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΥΠΕ και το Γενικό Διευθυντή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

    Παράλληλα, θα υπογραφούν δύο Μνημόνια Συνεργασίας, το ένα για θέματα Δικαιοσύνης και το άλλο μεταξύ του ΧΑΚ και της Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων της Ρωσίας OJSC VTB Bank.

    [03] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

    Τη διαβεβαίωση ότι τα μηνύματα που φεύγουν από το Διαθρησκευτικό Συνέδριο που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Κύπρο, είναι μηνύματα για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β στον Πρόεδρο της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι.

    Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Πρόεδρος Αλβανίας είχαν κατ ιδίαν συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε διάφορα θρησκευτικά και πολιτικά θέματα.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σημείωσε ότι η Εκκλησία της Κύπρου έχει καλές σχέσεις με όλες τις εκκλησίες, με όλες τις θρησκείες, και με όλα τα κράτη.

    Ο Πρόεδρος της Αλβανίας έκανε αναφορά στις θετικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Αλβανίας, σχέσεις τις οποίες εκθείασε, όπως είπε, τόσο κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, όσο και κατά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο.

    [04] ΠΑΦΟΣ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

    Αρχισε σήμερα και επίσημα η λειτουργία του νέου τερματικού του Διεθνούς Αερολιμένα της Πάφου.

    Στις 08.30 άνοιξαν τα καινούργια σημεία αναχωρήσεων και αφίξεων (check points) και άρχισαν να δέχονται τους πρώτους επιβάτες, που θα αναχωρούσαν με σημερινές πτήσεις.

    Η πρώτη αναχώρηση έγινε στις 10.30 με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών με προορισμό το Χήθροου του Λονδίνου, ενώ η πρώτη άφιξη ήταν πτήση των Φινλανδικών Αερογραμμών από το Ελσίνκι.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 17 November 2008 - 12:29:22 UTC