Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 08-12-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΛΗΞΗ
  • [02] ΒΟΥΛΗ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΑΠΕΡΓΙΑ - ΛΗΞΗ

    Εληξε η τετράωρη απεργία που πραγματοποίησε η Συντεχνία Πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών ΠΑΣΥΠΙ, σήμερα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, οι ΚΑ είχαν αναδιαμορφώσει το πτητικό τους πρόγραμμα μετά την εξαγγελία της απεργίας την Παρασκευή.

    Η απεργία επηρέασε 2400 επιβάτες και πλέον επιβάτες και 30 πτήσεις προς διάφορους προορισμούς από και προς.

    [02] ΒΟΥΛΗ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

    Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Αθανάσιος Ορφανίδης, θεωρεί πως ``αναπόφευκτα`` η κυπριακή οικονομία θα επηρεασθεί κατά το 2009 από τις αρνητικές διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και εκτιμά, όπως δήλωσε στη Βουλή, ότι ο ρυθμός μεγέθυνσης του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) στην Κύπρο θα κυμανθεί γύρω στο 2%, ενώ κατά το 2008 αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 3,5% μέχρι 3,75%.

    Ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών για την παρούσα οικονομική κατάσταση και τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Ορφανίδης διαβεβαίωσε τους Βουλευτές ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο, τόνισε ωστόσο ότι, ``για προληπτικούς λόγους, όλες οι τράπεζες πρέπει να διατηρούν ρευστά διαθέσιμα για ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών τους``.

    ``Παρά τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις διεθνώς``, δήλωσε ο κ. Ορφανίδης, ``οι τράπεζές μας παραμένουν υγιείς και αυτό καταδεικνύεται από την κεφαλαιακή τους επάρκεια, τους δείκτες προληπτικής ρευστότητας και την επικερδότητα των τραπεζών, που βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα``.

    Στην Κύπρο, αυτό που έχει παρατηρηθεί πρόσφατα, όπως είπε ο κ. Ορφανίδης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών είναι η μείωση της δυνατότητας δανεισμού, λόγω της υπέρμετρης αύξησης του δανεισμού που είχε παρατηρηθεί από πέρυσι μέχρι τελευταίως, διότι, κάτω από κανονικές συνθήκες, η αύξηση του δανεισμού πρέπει να συνάδει με την αύξηση του ρυθμού καταθέσεων.

    Ο κ. Ορφανίδης δήλωσε ότι, συνολικά στην Κύπρο, η αναλογία δανεισμού προς τις καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες είναι ολίγον κάτω του 100%, ενώ σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένες τράπεζες ξεπερνούν το 140%, μες την προσφυγή τους σε διατραπεζικό δανεισμό, κάτι που εγκυμονεί αυξημένους κινδύνους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 1 December 2008 - 12:30:08 UTC