Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΡΑ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ

  • [01] ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕΤΡΑ

    Τα θέματα του τουρισμού, των κατασκευών, των αναπτυξιακών έργων και της ρευστότητας, απασχόλησαν την Παρασκευή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών που σκοπό είχε το συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή εφαρμογή των Μέτρων Στήριξης της Οικονομίας, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Στη σύσκεψη, της οποίας προήδρευσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, συμμετείχαν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ), ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εργολάβων Οικοδομών, οι Κυπριακές Αερογραμμές και η Eurocypria.

    Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι ότι είναι πρωτοφανής η συνεργασία της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών με τον ιδιωτικό τομέα.

    ``Είχαν γίνει πολλές επαφές πριν εξαγγελθεί και σχεδιαστεί αυτό το πακέτο στήριξης της οικονομίας. Εχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και τώρα το ζητούμενο είναι η άμεση και έμπρακτη υλοποίηση και εφαρμογή του για να ξεκινήσει να τονώνεται και άλλο η κυπριακή οικονομία. Επικεντρωθήκαμε στα γνωστά θέματα, τουρισμός, κατασκευές, αναπτυξιακά έργα και ρευστότητα``, πρόσθεσε.

    Οπως είναι γνωστό, συνέχισε, στις τέσσερις αυτές βασικές ενότητες έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα από την Κυβέρνηση, τα οποία θα βοηθήσουν την οικονομία.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Τ/Κ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ

    Εάν όλοι παραμείνουμε συνεπείς και καθοδηγούμαστε από τις συμφωνίες των δύο ηγετών και των δύο κοινοτήτων όλα αυτά τα χρόνια ως βάση λύσης του Κυπριακού, που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, και τα περί Κύπρου ψηφίσματα των ΗΕ, τις αρχές του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, τότε μπορούμε να φτάσουμε σε λύση του προβλήματος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Ο κ. Στεφάνου, που σχολίαζε σχετικές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τόνισε ότι στόχος είναι μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με την οποία θα τερματίζεται η κατοχή και θα επανενώνεται το έδαφος, ο λαός και η οικονομία, θα έχουμε ένα κράτος με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα, ``ασφαλώς και οι δύο κοινότητες θα είναι συνδιαχειριστές του κοινού κράτους που θα είναι ένα. Αλλά θα είναι οι δύο κοινότητες``, υπογράμμισε ο κ. Στεφάνου επειδή - όπως είπε - ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα επανέλαβε ``απαράδεκτες θέσεις, όπως αυτή για τη δημιουργία νέου συνεταιρισμού δύο κρατών. Δεν έχουμε δύο κράτη στην Κύπρο. Εχουμε ένα κράτος που αποτελείται από δύο κοινότητες, την ε/κ και την τ/κ``.

    Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ όσον αφορά τη συνέχιση των συμφωνιών εγγυήσεων και την αντίδρασή του στο σχόλιο του Προέδρου Χριστόφια για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Στεφάνου είπε ότι είναι αυτονόητο πως μια χώρα μέλος της ΕΕ μπορεί να έχει και νιώθει ασφαλισμένη στα πλαίσια της Ενωσης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 February 2009 - 18:29:10 UTC