Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-02-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ
  • [02] ΥΠΕΞ ΠΛΟΙΟ
  • [03] EUROSTAT ΑΕΠ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Την πεποίθηση ότι μέσα σε πνεύμα ειρήνης και φιλίας μπορούν να εργασθούν μαζί για έναν πιο ασφαλή κόσμο, κατά τη διάρκεια της θητείας του, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

    Στην επιστολή του, με την οποία απαντά στο συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου Χριστόφια για την ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, ο κ. Ομπάμα ευχαρίστησε τον Κύπριο Πρόεδρο για τις ευχές του, τονίζοντας ότι προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του, καθώς και στην περαιτέρω προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

    [02] ΥΠΕΞ ΠΛΟΙΟ

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Τουρκία εγείρει οποιεσδήποτε αντιδράσεις σχετικά με τη φύλαξη στην Κύπρο του υλικού που βρισκόταν στο πλοίο Μonchegorsk, θα πρέπει να συγκρουστεί με το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Η Τουρκία δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα Ηνωμένα Εθνη, τόνισε ο κ. Κυπριανού. Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, επιστρέφοντας από επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα και κληθείς να αναφέρει τη θέση της Ρωσίας στο θέμα του πλοίου Monchegorsk, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «η Ρωσία δεν έχει πάρει οποιαδήποτε θέση επί του θέματος παρά μόνο ότι πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

    Επανέλαβε ότι «η θέση της Ρωσίας ήταν ότι τόσο η Κύπρος όσο και η Ρωσική Ομοσπονδία και όλα τα άλλα μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν τα ψηφίσματα των ΗΕ και ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση από ρωσικής πλευράς για να μην ακολουθήσουμε και εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας προς τα ΗΕ».

    [03] EUROSTAT ΑΕΠ ΚΥΠΡΟΣ

    Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, είχε η Κύπρος το τέταρτο τρίμηνο του 2008, επιβεβαιώνοντας τις εξαιρετικές αντιστάσεις της κυπριακής οικονομίας στην ύφεση που πλήττει το σύνολο της Ευρώπης.

    Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, το τέταρτο τρίμηνο του 2008 η ευρωπαϊκή οικονομία γνώρισε ραγδαία επιδείνωση. Το ΑΕΠ υποχώρησε το τέταρτο τρίμηνο του 2008 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο κατά 1,5% τόσο στην ευρωζώνη όσο και στο σύνολο της ΕΕ. Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στη Γερμανία (2,1%) και στη συνέχεια στην Πορτογαλία (2%), και Ιταλία (1,8%).

    Η μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ καταγράφηκε στην Κύπρο με 0,6%, ενώ ακολούθησαν η Ελλάδα με 0,3% και η Φινλανδία με οριακή αύξηση 0,1%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 13 February 2009 - 20:29:12 UTC