Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-03-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Την εκτίμηση ότι ο πρώτος χρόνος της Κυβέρνησης είναι πετυχημένος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας .

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην οποία προέβη σε παρουσίαση του πρώτου χρόνου διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως ο πρώτος χρόνος διακυβέρνησης «είναι ένας χρόνος πλήρης έργων, μέτρων και ενεργειών που σαφώς αναδεικνύουν το φιλολαϊκό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της διακυβέρνησης μας».

    Διακυβέρνηση, που όπως είπε, διακατέχεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα για να υλοποιήσει τους πολύ φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει για δίκαιη λύση και πιο δίκαιη κοινωνία.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως σε αυτό το πλαίσιο, «το Υπουργικό Συμβούλιο εργάζεται συλλογικά».

    «Είναι συσπειρωμένο και καθοδηγείται αποκλειστικά και μόνο από το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης», πρόσθεσε σημειώνοντας πως τις προσεχείς βδομάδες, οι Υπουργοί θα δώσουν δημοσιογραφικές διασκέψεις, «για να ενημερώσουν την κοινωνία για το αξιόλογο έργο που έχει επιτελεστεί στο κάθε Υπουργείο ξεχωριστά».

    Παράλληλα ο Πρόεδρος Χριστόφιας υπογράμμισε πως το πρόγραμμα διακυβέρνησης είναι πενταετές και όχι ενός μόνο έτους, απαντώντας με αυτό τον τρόπο και στις κριτικές απόψεις «που ακούονται», όπως είπε, για το ότι υπάρχουν προγραμματικές θέσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί, «ωσάν και όλα μπορούν να γίνουν από τον πρώτο χρόνο».

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι η ύπαρξη μιας δυνατής και εύρωστης οικονομίας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για υλοποίηση του φιλόδοξου στόχου της οικοδόμησης μιας πιο δίκαιης κοινωνίας σημειώνοντας παράλληλα πως στην προτεραιότητα της Κυβέρνησης βρίσκονται οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, «οι οποίες έχουν άμεση ανάγκη στήριξης από το κράτος».

    Οπως ανέφερε, ο πρώτος χρόνος της διακυβέρνησης συνοδεύτηκε από μια σειρά «πρωτοφανούς έκτασης και έντασης» αντικειμενικών, εξωγενών προβλημάτων και ατυχών γεγονότων, που έκαναν πιο δύσκολη την υλοποίηση του στόχου για διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 6 March 2009 - 20:29:13 UTC