Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 23 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΥΠΟΙΚ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
  • [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Εκκληση για αποφυγή των μονομερών ενεργειών και εξαγγελιών απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), με αφορμή την πρόταση της ΟΕΒ για παγοποίηση μισθών, ωφελημάτων και τιμών λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    «Απευθύνω έκκληση προς όλους όπως και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές επιδειχθεί αίσθημα ευθύνης και αυτοσυγκράτησης. Πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες και εξαγγελίες οι οποίες μπορεί να εκληφθούν ως πρόκληση προς κοινωνικούς εταίρους, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους οι οποίοι με κανένα τρόπο δεν πρέπει να θυματοποιηθούν. Στις σκέψεις όλων πρέπει να πρυτανεύει το δημόσιο και κοινό συμφέρον ώστε μέσα από συλλογικούς προβληματισμούς και συναινετικές λύσεις να αποφύγουμε τις αχρείαστες και επικίνδυνες κοινωνικές αναταράξεις», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, στα αποτελέσματά της, στις προτεραιότητές της καθώς και στα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    «Κατά το 2008, η κυπριακή οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται ικανοποιητικά με το ρυθμό ανάπτυξης να φθάνει το 3.7% σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Το δημοσιονομικό ισοζύγιο συνέχισε να είναι πλεονασματικό με το δημόσιο χρέος να μειώνεται αισθητά κάτω από το κριτήριο του Μάαστριχ σε επίπεδα χαμηλότερα του 50% του ΑΕΠ», είπε ο κ. Χριστόφιας σημειώνοντας πως παρόλα αυτά, η Κυβέρνηση, δεν επαναπαύεται.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε η Κυβέρνηση για να περιορίσει τις διαφαινόμενες επιπτώσεις από την κρίση, λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα που στοχεύουν στη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας και σε υψηλού επιπέδου απασχόληση και αφορούν, κυρίως, δύο σημαντικούς τομείς, τον κατασκευαστικό και τον τομέα του τουρισμού. Παράλληλα, όπως είπε, προωθεί μια σειρά άλλων μέτρων για στήριξη του χρηματοοικονομικού τομέα.

    «Παρά τις δύσκολες διεθνείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, στόχος της Κυβέρνησης παραμένει η εμπέδωση συνθηκών μακροοικονομικής σταθερότητας για συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών», ανέφερε ο Πρόεδρος προσθέτοντας πως βασικοί άξονες της στρατηγικής προσέγγισης είναι η στοχευμένη τόνωση της ζήτησης, ιδιαίτερα στους τομείς των κατασκευών και του τουρισμού, η διατήρηση και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η άμεση αποτελεσματικότητα των μέτρων που προωθούνται.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μικτό οικονομικό σύστημα της Κύπρου το οποία περιλαμβάνει τον δημόσιο, τον ιδιωτικό και το συνεργατικό τομέα, χαρακτηρίζοντάς το ως τον καλύτερο μηχανισμό για την προστασία της κυπριακής οικονομίας.

    «Το γεγονός ότι η οικονομική πολιτική που υιοθέτησε η Κυβέρνησή μας είναι αποτελεσματική αποδεικνύεται από το ρυθμό ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου του 2009 που, όπως ανακοίνωσε μόλις πρόσφατα η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο μόνος θετικός ρυθμός στην Ευρωζώνη και έφθασε το 1.6% σε αντίθεση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης που φθάνει το -4.6%. Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο είναι το δεύτερο χαμηλότερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η διατήρηση ενός ρυθμού ανάπτυξης της τάξης του 1% - 2%, η συγκράτηση του δημόσιου χρέους στο πλαίσιο του 50% του ΑΕΠ και ο περιορισμός στα επιτρεπτά από την ΕΕ πλαίσια του δημοσιονομικού ελλείμματος.

    Οσον αφορά στον τομέα των υπηρεσιών και ιδιαίτερα των χρηματοοικονομικών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας αναφέρθηκε στην αναθεώρηση της Συμφωνίας για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας με τη Ρωσία, που έχει πετύχει ο Υπουργός Οικονομικών.

    «Η αποτελεσματική πολιτική που ακολουθείται ώθησε τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) μετά την τελευταία συνάντηση των G20 να κατατάξει την Κύπρο στην πρώτη κατηγορία κρατών στην οποία κατατάσσονται τα κράτη με πλήρη συμμόρφωση προς τις αρχές και τους κανόνες του ΟΟΣΑ αναφορικά με τη διαφάνεια και που αφορούν στο φορολογικό καθεστώς των ξένων επενδύσεων», είπε ο κ. Χριστόφιας και σημείωσε πως ο τραπεζικός και πιστωτικός τομέας της Κύπρου έχει μείνει ουσιαστικά ανεπηρέαστος από κλυδωνισμούς «λόγω του γεγονότος ότι δεν εκτέθηκε σε τοξικά προϊόντα, και αυτό οφείλεται», συνέχισε, «και στην προσεκτική πολιτική που ακολούθησαν οι εποπτικές Αρχές».

    «Οι μέχρι σήμερα οικονομικές εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η κυπριακή οικονομία αντεπεξέρχεται, με πολύ ικανοποιητικό τρόπο, στη διεθνή οικονομική ύφεση», δήλωσε.

    Σε σχέση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως η κυβερνητική πολιτική στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του νομικού και θεσμικού πλαισίου της λειτουργίας τους.

    «Επιδιώκουμε την εκπόνηση προγραμμάτων στήριξης, τεχνολογικής αναβάθμισης και κατάρτισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν πρωταγωνιστικό παράγοντα συλλογικής προόδου και ευημερίας. Η δημιουργία του ευρύτερου αυτού θετικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα επιτευχθεί με την υιοθέτηση συγκεκριμένων αρχών, οι οποίες περιλαμβάνουν το σωστό προγραμματισμό και την εφαρμογή ολοκληρωμένου πακέτου μέτρων που αποδίδουν προστιθέμενη αξία, δημιουργούν ίσους όρους ανταγωνισμού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βελτιώνουν το νομικό και διοικητικό περιβάλλον», πρόσθεσε.

    Για την επίτευξη του στόχου αυτού, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, Κυβέρνηση επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και όλοι οι κοινωνικοί εταίροι «εντατικοποιούν τις δράσεις τους για τη βελτίωση του νομικού πλαισίου, την πιο αποτελεσματική απορρόφηση ενισχύσεων από την ΕΕ, τη διευκόλυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις, τη δημιουργία συνθηκών ενθάρρυνσης της συνεργασίας μεταξύ ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών επιχειρήσεων και επαγγελματικών οργανώσεων, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την καλύτερη σύνδεσή του με την αγορά εργασίας και την προώθηση της διά βίου μάθησης, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας με την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας».

    Όσον αφορά στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε στις προτεραιότητες του, πρώτον, τη συνέχιση της πολιτικής προσέλκυσης ξένων επενδύσεων σε στοχευμένους τομείς της οικονομίας και την εδραίωση της Κύπρου ως βάση για άσκηση οικονομικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, δεύτερον, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα του Γραφείου Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη, και τρίτον, την ενθάρρυνση των δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης της καινοτομίας με την αύξηση των κονδυλίων για έρευνα και ανάπτυξη, τη μεγαλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ερευνας, την προώθηση της υλοποίησης των ερευνητικών κέντρων και την μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο έρευνας με τη δημιουργία του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου.

    Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης πως η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει το όραμα για την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό και την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. «Και γι αυτό θα αναλώσουμε όλες τις δυνάμεις μας. Συνεχίζουμε σταθερά, αποφασιστικά και εντατικά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν στη χώρα μας μια νέα καλύτερη προοπτική, που θα χαρακτηρίζεται από την ειρήνη και τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία για το σύνολο της κοινωνίας», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [02] ΥΠΟΙΚ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

    Οι ξένοι επενδυτές έχουν εντυπωσιαστεί από τα μακροοικονομικά μεγέθη της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, μετά την παρουσίαση (Road Show) σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, με την ευκαιρία της έκδοσης από την Κυβέρνηση χρεογράφων, τετραετούς διάρκειας, με στόχο την άντληση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για αναχρηματοδότηση δημόσιου χρέους που λήγει το 2009.

    Ταυτόχρονα, ο κ. Σταυράκης εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της άντλησης ενός δισ. ευρώ από ξένους επενδυτές στην Ευρώπη και ΗΠΑ. ``Εχουμε τονίσει τα πάρα πολύ θετικά στοιχεία της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να αντλήσουμε με επιτυχία αυτή τη μεγάλη έκδοση``, παρά το ότι ``οι συνθήκες δεν είναι οι ευκολότερες στην αγορά, λόγω της διεθνής οικονομικής κρίσης``, είπε ο κ. Σταυράκης. Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι ``το ένα δισεκατομμύριο ευρώ - αν όντως στο τέλος καταφέρουμε και το μαζέψουμε - θα χρησιμοποιηθεί για να υλοποιήσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουμε υπόψη μας ως Κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να μπορέσουμε``, όπως είπε, ``να διατηρήσουμε ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην κυπριακή οικονομία και να υλοποιήσουμε άμεσα τη δέσμευση μας για προικοδότηση του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να διασφαλίσουμε τις συντάξεις των εργαζομένων με μία πρώτη εισφορά 200 εκατομμυρίων ευρώ``.

    Ερωτηθείς ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν αισιόδοξο ότι οι ξένες τράπεζες θα επενδύσουν στην κυπριακή οικονομία, ο κ. Σταυράκης είπε ότι ``οι ξένοι επενδυτές έχουν εντυπωσιαστεί από τα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας μας, ότι θα είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με θετικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του α τριμήνου στο 1,6% ήταν πολύ ψηλότερος από ό,τι όλοι ανέμεναν, ότι ο πληθωρισμός μειώνεται, οι εξαιρετικές επιδόσεις του δημοσίου χρέους και ότι έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα που είναι εύρωστο και δεν χρειάστηκε κυβερνητική στήριξη.

    Κατά την παρουσίαση της κυπριακής οικονομίας στους ξένους θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, ο κ. Σταυράκης επικεντρώθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, όπως είναι η σημερινή κατάσταση των δεικτών της οικονομίας, η χρηματοοικονομική πολιτική, το καλά ρυθμισμένο τραπεζικό σύστημα και ο τρόπος διαχείρισης του δημόσιου χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι η κυπριακή οικονομία διαθέτει τους καλύτερους δείκτες στην Ευρώπη.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

    Το νέο πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας υπέγραψαν τη Δευτέρα σε ειδική τελετή στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Νίκος Καρτακούλλης και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού της Ελλάδας Γιάννης Ιωαννίδης.

    Μιλώντας μετά την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας Κύπρου - Ελλάδας, ο κ. Καρτακούλλης είπε ότι η αθλητική συμφωνία Κύπρου - Ελλάδας, στηρίζεται σε τρεις παραμέτρους: τη συνεργασία σε θέματα επιμόρφωσης, κοινών ερευνών, κοινής γραμμής στα ευρωπαϊκά σώματα, καθώς και τη συνεργασία εθνικών προγραμμάτων, την εξειδικευμένη προετοιμασία αθλητών υψηλού επιπέδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις των δύο χωρών, παραχωρώντας μέσω διακρατικής συμφωνίας και όλων των αναγκαίων για την προετοιμασία, τη διαμονή και τη διατροφή του κάθε αθλητή και τη συμμετοχή Κυπρίων και Ελλαδιτών αθλητών σε θεσμοποιημένους αγώνες των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι είναι διευρυμένη φέτος η Διακρατική Συμφωνία και σημείωσε ότι έχουν δώσει βαρύτητα στην επιμόρφωση των στελεχών του αθλητισμού.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η φετινή ανανεωμένη αθλητική συμφωνία Κύπρου - Ελλάδας εντάσσει πέραν των 30 αθλημάτων στο επίπεδο του Αθλητισμού Υψηλής Επίδοσης. Πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά φέτος στη Διακρατική Συμφωνία υπάρχει σαφέστατη αναφορά ως υπόμνημα η συνεργασία Κύπρου - Ελλάδας στα θέματα υλοποίησης των προνοιών της Λευκής Βίβλου της ΕΕ.

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού της Ελλάδας Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε από την πλευρά του, ότι ``η συνεργασία στον αθλητισμό μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου, τοποθετείται στο ιδεολογικό πλαίσιο της κοινής εθνικής καταγωγής, της κοινής ιστορίας, της κοινής θρησκείας και γλώσσας που μας χαρακτηρίζουν``. Ο κ. Ιωαννίδης είπε, επίσης, ότι ``μέσα από το πρωτόκολλο αθλητικής συνεργασίας, το οποίο και επικυρώνουμε σε ετήσια βάση, επιδιώκουμε σταθερά, τη συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας μας στον τομέα του αθλητισμού``.

    [04] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΠΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ

    Αυξημένες θα είναι οι χορηγίες από το κράτος για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και για εξοικονόμηση ενέργειας, στο Νέο Σχέδιο Δράσης για την περίοδο 2009-2013, καθώς και στο Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για την ίδια περίοδο. Οπως ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης σε χαιρετισμό του σε δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση των νέων σχεδίων παροχής χορηγιών για εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ, μετά τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν τα πρώτα χρόνια του Σχεδίου Παροχής Χορηγιών και λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος που επιδεικνύεται από το κοινό, η Υπηρεσία Ενέργειας προχώρησε στην ετοιμασία Νέου Σχεδίου Δράσης για την περίοδο 2009-2013, καθώς και σε τροποποιήσεις στο Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για την ίδια περίοδο.

    Τρία νέα σχέδια έχουν εγκριθεί τόσο από τον Εφορο Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων όσο και από το Υπουργικό Συμβούλιο και δύο από αυτά έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου 2009. Εξαίρεση αποτελεί το νέο σχέδιο ηλεκτροπαραγωγής από μεγάλα συστήματα ΑΠΕ, το οποίο στάληκε για έγκριση και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ. Η νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων για το εν λόγω Σχέδιο θα ξεκινήσει άμεσα μετά την έγκριση του από την ΕΕ. Τα τρία αυτά Σχέδια αποτελούνται συνολικά από 21 κατηγορίες για παροχή χορηγιών.

    Ο κ. Πασχαλίδης επεσήμανε ότι για την υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την ηλεκτροπαραγωγή από μεγάλα συστήματα ΑΠΕ μέχρι το 2015, το Ειδικό Ταμείο αναμένεται ότι θα καταβάλλει ετησίως το ποσό των 12 εκ. ευρώ. Αναφερόμενος στα περασμένα έτη ανέφερε ότι το ενδιαφέρουν του κοινού για επενδύσεις σε όλες τις κατηγορίες των ενεργειακών τεχνολογιών, ήταν μεγάλο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 2008 καταβλήθηκε στους δικαιούχους με τη μορφή χορηγιών το ποσό των 18,6 εκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με τα 10,58 εκατομμύρια που καταβλήθηκαν το 2007, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων που υποβλήθηκαν έφθασε τις 18.176, δηλαδή 50% περισσότερες σε σχέση με το 2007.

    «Με βάση το ενεργειακό ισοζύγιο του έτους 2008, η συνεισφορά των ΑΠΕ στην συνολική ενεργειακή κατανάλωση της Κύπρου ανήλθε στο 4,5%, ποσοστό που ξεπερνά το στόχο που τέθηκε για το 2010. Επιπλέον, ο στόχος του 1% ετήσιας εξοικονόμησης ενέργειας έγινε εφικτός λόγω των χορηγιών για εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις και της θερμομόνωσης σε κτίρια, καθώς και της νομοθεσίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων», ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 18 May 2009 - 17:29:10 UTC