Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-05-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΡΙΠΗ Α - ΣΥΣΚΕΨΗ
  • [03] ΑΜΚΕ - ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

  • [01] ΗΕ ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΨΗΦΙΣΜΑ

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα ΗΕ Μηνάς Χατζημιχαήλ σε δήλωσή του αμέσως μετά την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ψηφίσματος 1873 για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο δήλωσε πως σχετικά με την ιδέα της εξέτασης της επιχειρησιακής δομής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ η Κυβέρνηση σημειώνει με ικανοποίηση ότι ο όποιος εκ των προτέρων σχεδιασμός, μπορεί να υλοποιηθεί, μόνο στην περίπτωση που θα έχει συμφωνηθεί λύση και θα έχει τεθεί σε λειτουργία, και ότι η εφαρμογή των όποιων σχεδιασμών ή αναπροσαρμογών στην πράξη, που αφορούν τη Δύναμη, θα μπορούσαν να λάβουν χώρα μόνο στη μετά την λύση εποχή.

    Ο κ. Χατζημιχαήλ επανέλαβε εξάλλου ότι ``παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στις τρέχουσες συνομιλίες και θα συνεχίσουμε όπως πάντα να συνεργαζόμαστε πλήρως με τον Γενικό Γραμματέα, με τους αντιπροσώπους του και βεβαίως με το Συμβούλιο Ασφαλείας στην αναζήτηση της εξεύρεσης μιας διευθέτησης που θα συνάδει με την συμφωνημένη βάση και θα είναι φυσικά σύμφωνη με τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, το Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Νομιμότητα``.

    Ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε πως έδωσε τη συγκατάθεση της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας για την παράταση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και εξέφρασε ``την εκτίμηση μας προς εκείνα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας που ψήφισαν υπέρ της υιοθέτησης του ψηφίσματος 1873 που παρατείνει την θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για περίοδο ακόμα έξι μηνών``.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΓΡΙΠΗ Α - ΣΥΣΚΕΨΗ

    Θετικό είναι το πρώτο ενδεικτικό αποτέλεσμα των αναλύσεων στην αλλοδαπή που παρουσίασε συμπτώματα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης.

    Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Διαχείρισης των ζητημάτων που αφορούν τη γρίπη A (H1N1) στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι «αναμένουμε την επιβεβαίωση από τον εργαστηριακό έλεγχο στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Ελλάδα».

    Συνεχίζοντας, ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους έχει ξεκινήσει η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής στους οικείους της κοπέλας. Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι, «για να μπορέσουμε να αναφερθούμε ξεκάθαρα σε επιβεβαιωμένο κρούσμα, αυτό θα γίνει μετά το αποτέλεσμα και του δεύτερου δείγματος που έχει σταλεί προς επιβεβαίωση».

    [03] ΑΜΚΕ - ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

    Η Οργανωτική Επιτροπή των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης (ΑΜΚΕ) ανακοίνωσε ότι η τελετή υποδοχής των ξένων αποστολών που συμμετέχουν στη διοργάνωση θα γίνει την Κυριακή, στις 21.00, στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

    Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει χορωδιακό πρόγραμμα, καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ουράνιο Ιωαννίδη, χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Ενωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Πάτρικ Χίκι. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Οργανωτικής Επιτροπής θα υπογράψουν στο Βιβλίο Επισκεπτών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής που δημιουργήθηκε με την ευκαιρία των Αγώνων.

    Οσον αφορά τη συμμετοχή της Κύπρου στους ΑΜΚΕ, στόχος της είναι να διατηρήσει για τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση την πρωτιά (με βασικό αντίπαλο όπως πάντα την Ισλανδία), να καταστεί η πρώτη χώρα που θα φτάσει τα 40 χρυσά μετάλλια σε μια διοργάνωση (από το 2007 κατέχει το ρεκόρ με 39 πρωτιές) και να καταστεί επίσης η πρώτη χώρα που θα έχει κατακτήσει 100 συνολικά μετάλλια σε μια διοργάνωση, καταρρίπτοντας την επίδοση όλων των εποχών που κατέχει η Ισλανδία από το 1997 (97 μετάλλια).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 30 May 2009 - 9:29:11 UTC