Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕ - ΓΗΡΑΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
  • [03] ΓΡΙΠΗ Α - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ - ΚΥΠΡΟΣ
  • [04] ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

  • [01] ΟΥΝΦΙΚΥΠ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Η ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε στις 30 Ιουνίου τους προϋπολογισμούς 14 ειρηνευτικών δυνάμεων, περιλαμβανομένης και της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την έκθεση της Πέμπτης Επιτροπής, εγκρίνοντας το ποσό των 56.794.900 δολαρίων για την περίοδο 1 Ιουλίου 2009 μέχρι 30 Ιουνίου 2010, το οποίο απαιτείται για κάλυψη του κόστους των λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο.

    Η απόφαση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ κάνει, επίσης, αναφορά στο ψήφισμα 186(1964), το οποίο εγκαθίδρυσε την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, καθώς και σε όλα τα συνεπακόλουθα ψηφίσματα τα οποία ανανεώνουν τη θητεία της Δύναμης, το τελευταίο των οποίων είναι το ψήφισμα 1873(2009) της 29ης Μαΐου 2009.

    Τέλος, εκφράζεται εκτίμηση προς τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας για τις εθελοντικές τους συνεισφορές ύψους 18.074.373 δολαρίων και 6,5 εκ. δολαρίων αντίστοιχα.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕ - ΓΗΡΑΝΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    Κύριος στόχος της κυβερνητικής κοινωνικής πολιτικής είναι να διασφαλίσει την οικονομική βιωσιμότητα των δημόσιων και ιδιωτικών σχεδίων συντάξεων, έχοντας υπόψη τις πιέσεις στα δημόσια οικονομικά και τη γήρανση του πληθυσμού, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους σε χαιρετισμό της στη Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τη Γήρανση του Πληθυσμού της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ, στο Πισσούρι.

    Η κ. Χαραλάμπους εξήγησε πως το πλαίσιο της τρίπτυχης στρατηγικής για αντιμετώπιση των δημοσιονομικών συνεπειών της γήρανσης του πληθυσμού περιλαμβάνει επέκταση του εργασιακού βίου, κυρίως μέσω της ενίσχυσης της ομαλότερης συμπλήρωσης του κύκλου της απασχόλησης και της ενεργού γήρανσης, εξισορροπώντας εισφορές και ωφελήματα με κατάλληλο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο, και προώθηση της οικονομικής επάρκεια και την ασφάλεια των δικαιωμάτων των μελών ιδιωτικών συνταξιοδοτικών Ταμείων.

    Η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην παρούσα δημοσιονομική και οικονομική κρίση, η οποία επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα τα συστήματα συντάξεων σε διάφορες χώρες με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων χαμηλότερων επενδυτικών αποδόσεων, μειωμένων εσόδων λόγω χαμηλότερων εισφορών και υψηλότερων δαπανών λόγω αυξημένης ανεργίας. Είπε ότι απαιτείται όπως οι κυβερνήσεις αναλάβουν διάφορες ενέργειες για να μειώσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στα συστήματα συντάξεων.

    [03] ΓΡΙΠΗ Α - ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ - ΚΥΠΡΟΣ

    Ηπια συνεχίζει να είναι η συμπτωματολογία της νέα Γρίπης Α αν και έχει λάβει τον χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα.

    Αλλα 13 νέα κρούσματα του ιού της Γρίπης Α (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο και μέχρι τις 08:00 την Παρασκευή, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Κύπρο στα 83. Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως τέσσερα από τα νέα κρούσματα αφορούν Κύπριους.

    Μέχρι σήμερα, έχουν διερευνηθεί εργαστηριακά συνολικά 181 άτομα, τα οποία είχαν παρουσιαστεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, με συμπτωματολογία γριπώδους συνδρομής. Σε 83 από αυτά επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η διάγνωση της Γρίπης Α (Η1Ν1). Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την κοινότητα.

    [04] ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

    Αργυρός νικητής στον τελικό του σκητ στους 16ους Μεσογειακούς αγώνες στέφθηκε ο Κύπριος σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως. Ο Ιταλός Ενιο Φάλκο κέρδισε το χρυσό και ο Γάλλος Τεράς εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο.

    Ο Αχιλλέως που ξεκίνησε εντυπωσιακά από την Τετάρτη (με 75 επιτυχίες στους 75 δίσκους) έκανε άλλο ένα 25άρι την Πέμπτη το πρωί κι έφτασε τους 100/100. Στη συνέχεια είχε μια απώλεια (στον 5ο βατήρα) και πέρασε στον τελικό με 124/124, όσους είχε και ο Ιταλός Βαλέριο Λουκίνι, ενώ ο Ένιο Φάλκο και ο Τεράς είχαν μια επιτυχία λιγότερη (123/125).

    Στον τελικό, ο «καταραμένος» 5ος βατήρας «κτύπησε» και πάλι. Ο πρωταθλητής μας έχασε στιγμιαία την αυτοσυγκέντρωσή του, έχασε δύο δίσκους κι έδωσε την ευκαιρία στον αλάνθαστο (25/25) Φάλκο να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο. Το «θρίλερ» όμως είχε και συνέχεια. Ο Τεράς είχε μόνο μια απώλεια (ο Λουκίνι πνίγηκε στο άγχος, έχασε τρεις δίσκους κι έμεινε εκτός μεταλλίων) κι έτσι χρειάστηκε σιουτ οφ για να μάθουμε ποιος θα είναι ο αργυρός νικητής. Είχε δύο ευκαιρίες ο Αχιλλέως τις οποίες δεν εκμεταλλεύθηκε, αλλά η τρίτη ήταν φαρμακερή και κέρδισε το δεύτερο μετάλλιο του σε Μεσογειακούς.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 3 July 2009 - 11:29:52 UTC