Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΕΘΕΛΟΝΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΚΥΠΡΟΣ - ΚΕΝΥΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΓΡΙΠΗ Α - ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΑΡΜΕΝΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Ο Ανώτατος Πατριάρχης και Καθολικός όλων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια με τον όποιο συναντήθηκε το πρωί, εξέφρασε την πεποίθηση πως η μεγάλη πείρα του Προέδρου Χριστόφια σε θέματα ΕΕ θα βοηθήσει και τον Πρόεδρο της Αρμενίας Σερζ Σαρκσιάν στην προσπάθεια για ενίσχυση των σχέσεων της Αρμενίας με την ΕΕ.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία συναντήθηκε το πρωί με τον Πατριάρχη Καρεκίν ο οποίος κατά την ανταλλαγή δώρων, τόνισε τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί η Εκκλησία της Αρμενίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

    Χάρισε στον Πρόεδρο Χριστόφια ομοίωμα της λόγχης της νίκης, την οποία όπως ανέφερε, προσπάθησε να αποκτήσει ο Αδόλφος Χίτλερ και ευχήθηκε μεγάλες νίκες στον κυπριακό λαό και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Παραλαμβάνοντας τη λόγχη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας την αφιέρωσε στην ειρήνη και τις ειρηνικές προσπάθειες για απελευθέρωση της πατρίδας μας.

    Πρόσθεσε πως η πρωτοβουλία του Αρμενίου Προέδρου για εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία είναι σοφή, αναφέροντας πως η Αρμενία δείχνει την καλή της θέληση και διατυπώνοντας τη θέση πως εάν η άλλη πλευρά δεν ανταποκριθεί θετικά, θα είναι δικό της πρόβλημα.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας χάρισε τον Πατριάρχη καπνιστήρι και μερρέχα, εξηγώντας τη χρήση τους στην κυπριακή παράδοση και κάνοντας ειδική αναφορά στη χρήση τους στην τέλεση των γάμων.

    Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο εκκλησιαστικό μουσείο και τον κεντρικό καθεδρικό ναό.

    Το απόγευμα θα γίνει η επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο και θα ακολουθήσει κατ ίδιαν συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τον Πρόεδρο Σαρκσιάν.

    Της κατ ίδιαν συνάντησης έπεται διευρυμένη συνάντηση και κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Το βράδυ ο Πρόεδρος της Αρμενίας και η σύζυγος του θα παραθέσουν επίσημο δείπνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγο του Ελση.

    Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον Αρμένιο ομόλογο του Εντουαρτ Ναλμπντιάν.

    [02] ΕΘΕΛΟΝΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΚΥΠΡΟΣ - ΚΕΝΥΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ

    Εστάλη στην Κένυα από την Οργάνωση Εθελοντές Γιατροί - Κύπρος ένα εμπορευματοκιβώτιο με ανθρωπιστική βοήθεια, αποτελούμενη από είδη υπόδησης, κλινοσκεπάσματα και πετσέτες μπάνιου, που θα χρησιμοποιηθούν για το ορφανοτροφείο που ανεγείρει η Οργάνωση στη Ναϊρόμπι της Κένυας, καθώς και άλλα είδη όπως βιβλιοθήκες και είδη ένδυσης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης, στο εμπορευματοκιβώτιο συμπεριλήφθηκαν και δώρα ανάδοχων γονέων από το πρόγραμμα Αναδοχής εκ του Μακρόθεν, που λειτουργεί εδώ και μερικούς μήνες στην Κένυα.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ - ΓΡΙΠΗ Α - ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

    Οκτώ νέα κρούσματα του ιού της Γρίπης Α (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν κατά το τελευταίο εισοσιτετράωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 117. Εξι από τα νέα κρούσματα αφορούν Κύπριους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα έχουν διερευνηθεί εργαστηριακά συνολικά 254 άτομα, τα οποία είχαν παρουσιαστεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, με συμπτωματολογία γριπώδους συνδρομής. Σε 117 από αυτά επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η διάγνωση της Γρίπης Α (Η1Ν1).


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 6 July 2009 - 11:30:13 UTC