Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-07-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • [02] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α ΕΜΒΟΛΙΑ

  • [01] ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

    Εξαίρετη συνομιλία με τον «Κερυνιώτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας», δήλωσε ότι είχαν οι Δήμαρχοι των κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά και των προσφυγικών σωματείων στη σημερινή τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Καραβά Γιάννης Παπαϊωάννου.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε, μίλησε από τα βάθη της καρδιάς του για το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και 35 χρόνια τον κυπριακό ελληνισμό. ``Γνωρίζει τις ευαισθησίες των Κερυνιωτών και οι διαβεβαιώσεις που πήραμε από τον ίδιο είναι ότι βρίσκεται μαζί μας στην ίδια έπαλξη διεκδίκησης όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας``.

    Ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την ικανοποίηση όλης της αντιπροσωπείας από τις θέσεις που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και είπε ότι πιστεύουν πως πάνω σε αυτή τη θέση θα συνεχίσει το δύσκολο έργο του για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα επανενώνει τον τόπο σε συνθήκες πραγματικής ελευθερίας και αξιοπρέπειας και τα ανθρώπινα δικαιώματα και των Κερυνιωτών θα είναι κατοχυρωμένα.

    Σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή την επέτειο της εισβολής, οι Δήμαρχοι των κατεχόμενων Δήμων της επαρχίας Κερύνειας διακηρύττουν την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας για εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Μιας λύσης, όπως αναφέρεται στην επιστολή, που θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους, με κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων.

    [02] ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΓΡΙΠΗ Α ΕΜΒΟΛΙΑ

    Ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης δήλωσε ότι η Κύπρος έχει μπει στις χώρες της πρώτης φάσης προτεραιότητας σε σχέση με τους εμβολιασμούς για την Γρίπη Α.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι χθες, μετά από κάποιες διαδικασίες που ξεκίνησαν εδώ και καιρό με το Υπουργείο Υγείας και τις διάφορες εταιρείες, πάρθηκε η απόφαση που αφορά την κάλυψη των εμβολιασμών.

    Πρόσθεσε ότι «έχουμε πετύχει η Κύπρος να μπει σε χώρες της πρώτης φάσης προτεραιότητας, που αυτός είναι ο στόχος μας, και το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολιασμού, για το οποίο επιθυμώ να ενημερώσω το Υπουργικό Συμβούλιο, θα ανακοινωθεί αύριο».

    Συνεχίζοντας, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού περιλαμβάνει τους εμβολιασμούς που πρέπει να γίνουν για την εποχιακή γρίπη, τα εμβόλια του πνευμονόκοκκου, που είναι επίσης σημαντικός, και τα εμβόλια της γρίπης.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 31 July 2009 - 15:29:12 UTC