Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-04

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ - ΧΑΡΤΗΣ
  • [03] ΘΟΚ - ΕΛΛΑΔΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [04] PAFOS APHRODITE FESTIVAL - ΟΠΕΡΑ ΛΑΚΜΕ

  • [01] ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΛΙΜΝΙΤΗ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία, κατά την οποία θα επισκεφθούν την περιοχή της Τηλλυρίας ο Προεδρικός Επίτροπος Γιώργος Ιακώβου μαζί με τον ειδικό σύμβουλο του Τ/κ ηγέτη Οζντίλ Ναμί και τον εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η επίσκεψη η οποία έχει ως στόχο την επί τόπου επιθεώρηση όσων χρειάζεται να γίνουν για τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη, αναμένεται να οριστεί από τους κ.κ. Ιακώβου και Ναμί την ερχόμενη Πέμπτη, κατά τη συνάντηση τους στα πλαίσια των απευθείας διαπραγματεύσεων του Προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε λόγω κωλύματος της τ/κ πλευράς. Αυτό που τώρα αναμένεται, είναι η εξεύρεση ημερομηνίας που να βολεύει και τις δύο πλευρές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επίσκεψη στην Τηλλυρία θα περιλαμβάνει και δοκιμαστική διέλευση ασθενοφόρων από το δρόμο Λιμνίτη Κάτω Πύργου. Ωστόσο όπως σημειώθηκε, οι διευθετήσεις για τη διέλευση ασθενοφόρων γίνονται ανεξαρτήτως της επίσκεψης.

    Οπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ, οι διευθετήσεις για τη διέλευση των ασθενοφόρων μπορούν να προχωρήσουν ακόμα κι αν καθυστερήσει η επί τόπου επίσκεψη στην Τηλλυρία και ότι η Ε/κ πλευρά είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο. Την ερχόμενη Πέμπτη είναι πιθανό να συμφωνηθεί και ημερομηνία κατά την οποία θα τεθούν σε ισχύ οι σχετικές διευθετήσεις που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές. Οπως διευκρινίστηκε, ο ορισμός της ημερομηνίας κατά την οποία θα ξεκινήσει η διέλευση των ασθενοφόρων από το οδόφραγμα του Λιμνίτη αναμένεται να γίνει σύντομα, αφού το θέμα είναι διευθετημένο και δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης.

    Εκ μέρους των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαιώθηκε στο ΚΥΠΕ, η πρόθεση του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ να επισκεφθεί την περιοχή της Τηλλυρίας μαζί με τους συμβούλους των δύο ηγετών και αναφέρθηκε ότι αυτή τη στιγμή αναμένεται η οριστικοποίηση των λεπτομερειών.

    [02] ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ - ΧΑΡΤΗΣ

    Εκστρατεία διαφώτισης, με στόχο την επιστροφή, ξεκινά ο Δήμος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, καλώντας τους δημότες της πόλης του Ευαγόρα να τοποθετήσουν σε χάρτη, στο σπίτι τους τη σημαία της επιστροφής, διεκδικώντας το δικαίωμα κάθε ελεύθερου πολίτη του πλανήτη μας να κατοικά στο σπίτι του.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του κατεχόμενου Δήμου, ο χάρτης θα βρίσκεται στη Λεμεσό (Γραφεία Δήμου Αμμοχώστου) στις 6, 7, 10, 11, 12, 13 και 14 Αυγούστου, Λάρνακα (Δημοτικό Θέατρο) στις 17, 18, 19, 20 και 21 Αυγούστου, Λευκωσία (οίκημα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής) στις 24, 25, 26, 27 και 28 Αυγούστου και Δερύνεια (Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου) 31 Αυγούστου και 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου, καθημερινά από τις 9π.μ. μέχρι τις 2μ.μ. και επιπλέον τα απογεύματα της Τετάρτης από τις 5.30μ.μ. μέχρι τις 8μ.μ.

    ``Συμπολίτες μας, δώστε δυναμικά το παρών σας. Ο Δήμος Αμμοχώστου στηρίζεται στη δική σας συνεχή παρουσία για να ενισχυθεί στην παγκόσμια εκστρατεία διαφώτισης με στόχο την επιστροφή``, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου.

    [03] ΘΟΚ - ΕΛΛΑΔΑ - ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο Ελλάδος και το βρετανικό θεατρικό οργανισμό Imitating the dog σε μια συμπαραγωγή με τίτλο Tales from the Bar of Lost Souls που συνδυάζει τη χρήση μοντέρνων τεχνολογιών και αφηγηματικών και σωματικών τεχνικών, στο πλαίσιο του Creative Collaboration Project του Βρετανικού Συμβουλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΘΟΚ, η όλη ιδέα βασίζεται στη δημιουργία, παραγωγή και παρουσίαση στις τρεις χώρες ενός θεατρικού κομματιού, με παράλληλη προσφορά εργαστηρίων από την ομάδα των συντελεστών σε νέους ανθρώπους σε κάθε μια από τις χώρες που εμπλέκεται. Στόχος των εργαστηρίων είναι τόσο η εμπλοκή νέων καλλιτεχνών, η χρήση ζωντανής μουσικής και νέων τεχνολογιών multi-media (οι Imitating the Dog θεωρούνται πρωτοπόροι στον τομέα αυτό), όσο και η πολύτιμη ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στις διάφορες κουλτούρες.

    Το Creative Collaboration Project (Πρόγραμμα Δημιουργικής Συνεργασίας) είναι από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά προγράμματα του Βρετανικού Συμβουλίου που στοχεύει στην τόνωση της συνεργασίας των καλλιτεχνών από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεγάλης Βρετανίας. Βασικό αίτημα του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός της πολιτιστικής ζωή της Ευρώπης καθώς και το να χτιστούν γέφυρες εμπιστοσύνης και αλληλοκατανόησης μέσω του δημιουργικού διαλόγου ανάμεσα σε διαφορετικές κοινότητες.

    [04] PAFOS APHRODITE FESTIVAL - ΟΠΕΡΑ ΛΑΚΜΕ

    Την όπερα Lakme θα φιλοξενήσει φέτος το Pafos Aphrodite Festival στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών, αν η 15χρονη γκέισα Madame Butterfly καταγοήτευσε πέρσι με τα ανάλαφρα πετάγματα της, μια νεαρή ινδή καλλονή, η Lakme, θα μαγέψει και θα καθηλώσει φέτος με τον εξωτισμό της, δοσμένο μέσα από την αριστοτεχνική γραφή του Γάλλου συνθέτη Leo Delibes.

    Η κοινωνική σύγκρουση μεταξύ δύσης και ανατολής και ο παράγοντας στρατός, είναι ορισμένα σημεία που κάνουν την όπερα Lakme να μοιάζει με την Madame Butterfly. Τόσο ο Delibe όσο και ο Puccini προσπαθούν να δημιουργήσουν εξωτική ατμόσφαιρα, στόχο που επιτυγχάνουν επενδύοντας τη μουσική με ανατολίτικους ρυθμούς. Η μουσική είναι μελωδική και έντεχνα ενορχηστρωμένη. Ακόμα και αν ο Delibes είναι καλύτερος στην απεικόνιση των λυρικών στιγμών, παρά των δραματικών, εντούτοις παρουσιάζονται ελκυστικές παρτιτούρες και υπέροχα κομμάτια.

    Η όπερα Lakme είναι μύθος της ανατολής που περιέχει μυστικισμό, ρομάντζο και παγίδες. Ο Delibes ήταν επηρεασμένος από τους ρομαντικούς ποιητές της εποχής του, όταν επέλεξε αυτή την όπερα. Γι αυτούς τους ποιητές, η Απω Ανατολή ήταν μια ρομαντική περιπέτεια γεμάτη μυστήριο. Το λιμπρέτο είναι μια απίθανη ιστορία αγάπης μεταξύ ενός νεαρού Βρετανού αξιωματικού και της κόρης ενός Βραχμανού ιερέα, πολέμιου των Βρετανών αποικιοκρατών της πατρίδας του.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 4 August 2009 - 9:29:15 UTC