Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-08-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

    Με συνάντηση και επίσημες συνομιλίες με τον Σύρο ομόλογό του, Μπασάρ Αλ Ασαντ, αρχίζει τη Δευτέρα την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τη σύζυγό του Ελση και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει έφθασαν στη συριακή πρωτεύουσα στις 11:05 χθες βράδυ. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Δαμασκού ο Υπουργός Προεδρικών Υποθέσεων Μανσούρ Αλ Αζάμ και ο Αμπντούλ Φατάχ Αμούρα, Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, ενώ υπήρχε στρατιωτικό απόσπασμα.

    Η επίσημη τελετή υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο του Σύρου Προέδρου και θα ακολουθήσει δεκάλεπτη ιδιαίτερη συνάντηση των δύο Προέδρων μετά των συζύγων τους, Ελσης Χριστόφιας και Ασμά Αλ Ασαντ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη συνάντηση των κυρίων Χριστόφια και Ασαντ, η οποία θα διαρκέσει 20 λεπτά.

    Στις 10:40 θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες συνομιλίες, υπό τους Προέδρους των δύο χωρών, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να διαρκέσουν 55 λεπτά και ακολούθως οι δύο Πρόεδροι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο ηρώων (του αγνώστου στρατιώτη).

    Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου Χριστόφια ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο το οποίο θα παραθέσει ο Σύρος Πρόεδρος στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Η επίσκεψη - πέραν της συζήτησης για το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις, περιφερειακά θέματα και τις σχέσεις Συρίας-ΕΕ - στοχεύει στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, αφού θα υπογραφούν συνολικά 9 διακρατικές συμφωνίες και πρωτόκολλα.

    Ειδικότερα, θα υπογραφούν συμφωνία για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, αεροπορική συμφωνία, συμφωνία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, ενώ θα υπογραφεί και εκτελεστικό πρόγραμμα εφαρμογής της πολιτιστικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών για τα έτη 2009-2011.

    Επιπρόσθετα, θα υπογραφεί πρωτόκολλο εφαρμογής συμφωνίας για τουριστική συνεργασία, εκτελεστικό πρόγραμμα μεταξύ των Υπουργείων Γεωργίας των δύο χωρών, μνημόνια συναντίληψης στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και στον τομέα του αθλητισμού που θα εφαρμοστεί σε επίπεδο Ολυμπιακών Επιτροπών, καθώς και τραπεζική διευθέτηση μεταξύ των Κεντρικών Τραπεζών των δύο χωρών. Οι συμφωνίες αυτές θα υπογραφούν την Τρίτη στο πρωθυπουργικό Μέγαρο.

    Τον Πρόεδρο Χριστόφια και τη σύζυγό του συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Νίκος Νικολαΐδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Βάσος Γεωργίου, ο Σώτος Ζακχαίος, Σύμβουλος του Προέδρου για αραβικά ζητήματα, ο Λεωνίδας Παντελίδης, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και ομάδα επιχειρηματιών.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 31 August 2009 - 9:29:14 UTC