Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΩΜΗ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ - ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ
  • [03] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΥΠΡΟΣ

  • [01] ΡΩΜΗ ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Ιταλία θεωρεί ότι οι πόρτες της ΕΕ πρέπει να παραμείνουν ανοικτές στην Τουρκία, ωστόσο θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης, τόνισε σήμερα ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Franco Frattini, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στη Ρώμη με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού.

    «Δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά κάθε υποψήφια χώρα πρέπει να πληροί όλες τις υποχρεώσεις της», σημείωσε ο κ. Frattini σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση. Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού τόνισε ξεκάθαρα πως αν η Αγκυρα δεν συμμορφωθεί θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες. Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Ιταλός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας πρέπει να συζητηθεί με ευρωπαϊκό πνεύμα, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο διότι, όπως είπε, στην Ευρώπη υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες απέναντι στην Τουρκία.

    «Η Γαλλία, για παράδειγμα, δεν έχει την ίδια προσέγγιση με την Ιταλία όσον αφορά την ένταξη της Τουρκίας. Η γνώμη μου όμως παραμένει ότι οι πόρτες πρέπει να παραμείνουν ανοικτές στην Τουρκία και η Τουρκία πρέπει να κατανοήσει ότι υπάρχουν υποχρεώσεις και ότι οι υποχρεώσεις αυτές πρέπει να γίνουν σεβαστές», υπογράμμισε ο κ. Frattini.

    [02] ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ - ΣΗΜΑΔΟΥΡΕΣ

    Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει και θα προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες διαμαρτυρίες, αναφορικά με την τακτική των τουρκικών κατοχικών αρχών να μετακινούν σημαδούρες στη θάλασσα σε διάφορες περιοχές, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού προσθέτοντας ωστόσο πως θα πρέπει κάποια στιγμή τα Ηνωμένα Εθνη να γίνουν πιο αυστηρά με τις τουρκικές δυνάμεις και όχι απλώς να καταγράφουν τις διαμαρτυρίες μας.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας επιστρέφοντας από περιοδεία στο Παρίσι και τη Ρώμη, ο Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την ενέργεια των τουρκικών κατοχικών αρχών να μετακινήσουν τις σημαδούρες που βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή Κάπαρη.

    «Βεβαίως προβαίνουμε πάντοτε στις αναγκαίες διαμαρτυρίες προς τα Ηνωμένα Εθνη, προς την ειρηνευτική δύναμη, αλλά και προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας. Πρόκειται για μια παράνομη κατοχική δύναμη που όλες οι ενέργειες και βεβαίως οτιδήποτε διαταράσσει την κατάσταση, παραβιάζει τους όρους κατάπαυσης του πυρός» είπε.

    [03] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΥΠΡΟΣ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Πέμπτη το πρώτο κύμα προτάσεων κρατών μελών/περιφερειών για τη χρησιμοποίηση νέων κονδυλίων της ΕΕ στο γεωργικό τομέα, στο πλαίσιο των αποφάσεων για το διαγνωστικό έλεγχο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Ανάκαμψης της Οικονομίας (ΕΣΑΟ).

    Αναφορικά με την Κύπρο τα σχέδια που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν προβλέπουν τη χορήγηση 2 εκατ. ευρώ. Το 1,1 εκατ. ευρώ αφορά τον τομέα της βιοποικιλότητας και οι 900.000 τις ευρυζωνικές συνδέσεις στην ύπαιθρο. Συνολικά από τα πρόσθετα αυτά ποσά η Κύπρος θα διαθέσει το 55,4% στην βιοποικιλότητα και το 44,6% στις ευρυζωνικές συνδέσεις.

    Οπως επισήμανε η αρμόδια Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαριάν Φίσερ-Μπολ, ο διαγνωστικός έλεγχος της ΚΑΠ και το ΕΣΑΟ προσέφεραν νέα κονδύλια που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση πιεστικών προβλημάτων, όπως η αναδιάρθρωση του τομέα του γάλακτος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Εναπόκειται στα κράτη μέλη και στις περιφέρειες να χρησιμοποιήσουν συνετά τα χρήματα αυτά, κατέληξε η Επίτροπος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 22 October 2009 - 17:29:14 UTC