Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-10-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΜΕΘ
  • [02] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - 49Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ UCEU

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ ΜΕΘ

    Με στόχο την εξυπηρέτηση ασθενών από τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με βαριάς μορφής παθήσεις, λειτουργεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες στο Νοσοκομείο Λεμεσού η νέα εξειδικευμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), την οποία παρουσίασε επίσημα στα ΜΜΕ ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης.

    Εκφράζοντας την ικανοποίηση του από τη λειτουργία της νέας ΜΕΘ, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως αυτή λειτουργεί με γιατρούς ειδικούς στην εντατική θεραπεία, παρόντες επί 24ώρου βάσεως στην υπηρεσία του βαρέως πάσχοντα και είναι δυναμικότητας 8 κλινών, με δυνατότητα μέχρι και 11 κλίνες, καθώς μπορούν να νοσηλευτούν επιπλέον ασθενείς στην παλιά ΜΕΘ, η οποία είναι εντατική καρδιολογική Μονάδα.

    Στο χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών λειτουργίας της νέας ΜΕΘ, συνέχισε, νοσηλευτήκαν 200 περίπου ασθενείς εκ των οποίων οι 15 από νοσοκομεία άλλων πόλεων, καθώς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ενώ υπολογίζεται ότι θα νοσηλεύονται περί των 500 ασθενών το χρόνο, οι οποίοι δεν θα χρειάζονται πλέον να προωθούνται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, προς όφελος και των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους.

    Ο Χρίστος Πατσαλίδης ανακοίνωσε, επίσης, την πρόθεση του Υπουργείου του για λειτουργία στο άμεσο μέλλον νευροχειρουργικής κλινικής στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται και αυτά τα περιστατικά, τα οποία σήμερα μεταφέρονται ακόμη στο Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    «Μελλοντικοί στόχοι του Υπουργείου είναι η περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λεμεσού με τη δημιουργία μιας πιο ολοκληρωμένης λύσης για την εντατική θεραπεία», είπε ο κ. Πατσαλίδης, προσθέτοντας πως «επεξεργαζόμαστε τα σχέδια μιας νέας, πιο άρτιας από πλευράς χώρων, Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Λεμεσού, ώστε η υπάρχουσα νέα ΜΕΘ να αποτελέσει το χώρο ανάνηψης του χειρουργείου, που είναι τόσο απαραίτητος για την αναβάθμιση του αναισθησιολογικού τμήματος και γενικότερα των υπηρεσιών υγείας».

    [02] ΛΕΥΚΩΣΙΑ - 49Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ UCEU

    Η Λευκωσία θα φιλοξενήσει την 49η Διάσκεψη - Γενική Συνέλευση της Ενωσης των Πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (UCEU), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29-31 Οκτωβρίου 2009.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στο Δημαρχείο Λευκωσίας, η Δήμαρχος της πόλης Ελένη Μαύρου είπε ότι φέτος η ετήσια συνάντηση της UCEU πραγματοποιείται στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επισημαίνοντας ότι «αυτό μας παρέχει την ευκαιρία να αναδείξουμε το ρόλο των ευρωπαϊκών πρωτευουσών στη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας με τις πρωτεύουσες των γειτονικών χωρών της Μέσης Ανατολής και την επίτευξη των γεωγραφικά ευρύτερων στόχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

    Ανέφερε ότι το γενικό θέμα της Διάσκεψης που θα αναπτυχθεί έχει τίτλο «Βιώσιμες πρωτεύουσες χωρίς αποκλεισμούς» και αναφέρεται, όπως εξήγησε, στην ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη που συνδέει την περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική πτυχή, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ολοκληρωμένη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς αναζωογόνηση φθινουσών και περιθωριοποιημένων / μειονεκτουσών περιοχών των πρωτευουσών.

    Την παρουσίαση του θέματος θα κάνουν σημαντικοί ομιλητές, καθηγητές πανεπιστημίων και σύμβουλοι των κρατών μελών της ΕΕ, πρόσθεσε.

    Η προεδρία της UCUE, είπε η Δήμαρχος, έχει προπαρασκευάσει έγγραφο κοινών θέσεων των πρωτευουσών μελών της UCEU για τη μελλοντική πολιτική συνοχής της ΕΕ, το οποίο θα προβάλλει το ρόλο τους στην επίτευξη εδαφικής συνοχής στην ΕΕ με έμφαση στις ανάγκες τους για χρηματοδότηση σε αυτό το πλαίσιο και αναμένεται να υιοθετηθεί κατά τη Γενική Συνέλευση.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 26 October 2009 - 16:29:11 UTC