Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 09-12-23

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ - ΕΥΧΕΣ
  • [02] ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΛΩΣΗ
  • [03] ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΚΑΛΑΝΤΑ - ΕΥΧΕΣ

    Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να απομακρυνθεί η σημαία που βρίσκεται πάνω στον Πενταδάκτυλο, να ενωθεί η Κύπρος, να απολαύσουμε αέρα ελευθερίας και φιλίας μαζί με τους Τουρκοκύπριους, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας απευθυνόμενος στα μέλη της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας.

    Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, μαζί με την Πρώτη Κυρία Ελση Χριστόφια αλλά και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, άκουσαν τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική του Αστυνομικού Σώματος, τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς και τη Φιλαρμονική της ΕΛΔΥΚ.

    Απευθυνόμενος στα μέλη της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ευχήθηκε η νέα ηγεσία να τύχει του αναγκαίου σεβασμού από τους πολίτες και να υπάρχουν οδηγίες, όπως είπε, για να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσήλωση στο καθήκον ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη του πολίτη προς την Αστυνομία.

    Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στην Εθνική Φρουρά και για όσο χρειάζεται η ύπαρξη της θα την στηρίζει, σημείωσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας αφού άκουσε τα κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς. «Σας καλώ να νιώθετε περήφανοι για τη θητεία σας. Ο στόχος μας είναι η αποστρατικοποίηση, είναι η ειρήνη, και η επανένωση. Να ζήσουμε ειρηνικά μαζί με τους Τουρκοκύπριους χωρίς να μας ελέγχουν ή να μας διαφεντεύουν ξένοι», πρόσθεσε.

    Χρόνια πολλά και κουράγιο αφού είναι μακριά από τα σπίτια τους αυτές τις μέρες, ευχήθηκε στα μέλη της Φιλαρμονικής της ΕΛΔΥΚ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επίσης, τους ευχήθηκε όπως κάποια μέρα επιστρέψουν ως τουρίστες σε μια ελεύθερη Κύπρο. Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις εκάστοτε ελληνικές Κυβερνήσεις, για την αρωγή τους προς την Κυβέρνηση και το λαό της Κύπρου, μέσω της ΕΛΔΥΚ, αλλά και μέσω της πολιτικής στήριξης και αλληλεγγύης.

    Ευχές για καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος, αντάλλαξε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και με το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου. «Είθε ο νέος χρόνος να φέρει την επανένωση της πατρίδας μας, και να μας κάνει να χαμογελάσουμε επιτέλους», είπε στο προσωπικό ο Πρόεδρος, σημειώνοντας πως οι προσπάθειες για λύση είναι συνεχείς, καθημερινές, επίπονες, και επίμονες.

    [02] ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΛΩΣΗ

    Ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής στην Κύπρο Πίτερ Μίλετ, σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ αναφορικά με τη βρετανική δήλωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες, αναφέρει πως αυτή αποτελεί απλώς μια επανάληψη της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη διεύρυνση της ΕΕ και δεν μπορεί κατ` ουδένα τρόπο να θεωρηθεί ως μια αντι-κυπριακή αντιδήλωση.

    Ο κ. Μίλετ επεσήμανε πως η δήλωση αυτή υπογραμμίζει την εκπλήρωση από τις υποψήφιες χώρες των υποχρεώσεών τους και πως οι διμερείς διαφορές πρέπει να επιλυθούν μέσω σχέσεων καλής γειτονίας.

    ``Αυτή η δήλωση δεν μπορεί κατ` ουδένα τρόπο να θεωρηθεί ως μια αντι-κυπριακή αντιδήλωση. Οποιοσδήποτε τη διαβάσει, θα δει ότι αποτελεί απλώς μια επανάληψη της υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη διεύρυνση``, δήλωσε ο Βρετανός διπλωμάτης.

    [03] ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

    Μείωση 15,7%, στα 61 εκατομμύρια ευρώ, σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό το Νοέμβριο του 2009, σε σύγκριση με 72,4 εκ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας.

    Με βάση τα αποτελέσματα της Ερευνας Ταξιδιωτών, για την περίοδο Ιανουαρίου Νοεμβρίου 2009, τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 1.450,6 εκ ευρώ, σε σύγκριση με 1.741,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008 σημειώνοντας μείωση 16,7%.

    Η συνολική κατά κεφαλή δαπάνη μειώθηκε το Νοέμβριο του 2009 στα 680,3 ευρώ, από 739,5 ευρώ το Νοέμβριο του 2008, ενώ η συνολική ημερήσια δαπάνη μειώθηκε στα 69,2 ευρώ, από 71,3 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Οι αφίξεις τουριστών είχαν σημειώσει το Νοέμβριο του 2009 μείωση 8,4%, σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2008. Για την περίοδο Ιανουαρίου Νοεμβρίου 2009, οι αφίξεις τουριστών μειώθηκαν κατά 11%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 23 December 2009 - 10:29:15 UTC