Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΛΑΤ

  • [01] ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΕΝΑΡΞΗ

    Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη φάση των εντατικών συνομιλιών στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που διεξάγονται μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Οι εντατικές συνομιλίες πραγματοποιούνται στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

    Πρώτος αφίχθη στο χώρο των συνομιλιών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τη διαπραγματευτική του ομάδα. Τον Πρόεδρο Χριστόφια υποδέχθηκαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.

    Λίγα λεπτά αργότερα έφθασε στην οικία Ζεριχούν και ο Τ/κ ηγέτης με τους συμβούλους του, τον οποίον επίσης υποδέχθηκαν οι κύριοι Ντάουνερ και Ζεριχούν.

    Οι εντατικές συνομιλίες θα διεξαχθούν σε δυο φάσεις, με την πρώτη φάση να διεξάγεται στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 25, 26 και 27 του ίδιου μήνα.

    Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Εθνη έχουν λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών. Εχουν προβεί σε ελέγχους τόσο των οχημάτων όσο και των δημοσιογράφων που καλύπτουν τις συνομιλίες.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΛΑΤ

    Οι προτάσεις που διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση συζήτησης, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη συνεδρία του Ατυπου Συμβουλίου Αρχηγών Κομμάτων, που συνήλθε υπό τον Πρόεδρο Χριστόφια.

    Οι προτάσεις, είπε ο κ. Στεφάνου, θεωρούνται «επικοινωνιακό παιγνίδι της Τουρκίας» και κοινή διαπίστωση είναι ότι είναι «απαράδεκτες» και πόρρω απέχουν από τα συμφωνηθέντα για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας.

    Ο Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει την προσεχή Παρασκευή, στις 9 το πρωί, ``υπό το φως των συζητήσεων που θα γίνουν κατά το πρώτο τριήμερο των εντατικών διαπραγματεύσεων``, μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, ``στη συνεδρία του Ατυπου Συμβουλίου Αρχηγών αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των ηγετών των κομμάτων`` και ``υπάρχει η κοινή διαπίστωση ότι οι προτάσεις που κατέθεσε η τουρκική πλευρά είναι απαράδεκτες και πόρρω απέχουν από τη συμφωνηθείσα βάση διαπραγμάτευσης για λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, για ένα κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 11 January 2010 - 10:29:10 UTC