Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] OMΠΑΜΑ - ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ
  • [02] YΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΤΑΕ - ΣΥΣΚΕΨΗ

  • [01] OMΠΑΜΑ - ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ

    O Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να προχωρήσει σύντομα στο διορισμό προσωπικού του απεσταλμένου για το κυπριακό, μετά τη θετική γνώμη που έδωσε η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, στη συνάντηση που είχαν ηγετικοί της παράγοντες, με τη διευθύντρια Ευρώπης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Ελίζαμπεθ Ράνταλ Σέργουντ.

    Οι ομογενείς ωστόσο, αφού ζήτησαν κι έλαβαν διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πιέσεις προς την Κύπρο για να αποδεχθεί λύση που δεν θα είναι συμβατή με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ανέφεραν ότι δεν διαφωνούν με το διορισμό, όμως έχει σημασία και το πρόσωπο που θα επιλεγεί.

    Η κ. Ράνταλ είχε νωρίτερα αναφέρει στους ομογενείς ότι ο πρόεδρος Ομπάμα, που έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να τον τηρούν συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις στο κυπριακό, της έδωσε εντολή να ρωτήσει τους ομογενείς αν συμφωνούν με το διορισμό προεδρικού απεσταλμένου.

    Το αίτημα αυτό είχαν εγείρει επανειλημμένως προς τον πρόεδρο Ομπάμα και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κι ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ελπίζοντας ότι αυτό θα αυξήσει τις πιέσεις προς την ελληνοκυπριακή πλευρά. Πέραν των ισχυρών διαβεβαιώσεων που έλαβαν οι ομογενείς από την κ. Ράνταλ, αλλά και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Φίλιπ Γκόρντον, ένας ακόμη παράγοντας που βάρυνε στην αλλαγή θέσης ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Αμερικανό πρέσβη στη Λευκωσία, Φρανκ Ούρμπανσικ, μετά τις αποκαλύψεις συνομιλιών του με τον βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Λυν Πάσκοε, που περιέχοντας σε έγγραφο του ΟΗΕ που διέρρευσε στον Τύπο.

    [02] YΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ - ΤΑΕ - ΣΥΣΚΕΨΗ

    Σύσκεψη στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκά Λουκα, του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας Κύπρου Μιχαηλίδη και του Υπευθύνου του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας με κεντρικό θέμα την πορεία των ερευνών για την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος ``Διας`` Αντη Χατζηκωστή.

    Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός είπε ότι κατά την σύσκεψη ενημερώθηκε για τη πορεία των ανακρίσεων αλλά και τα επόμενα βήματα στην υπόθεση αυτή.

    Σημείωσε ακόμα ότι είναι πεπεισμένος ότι η Αστυνομία όλες αυτές τις ημέρες δεν σταμάτησε να εργάζεται όλες τις ημέρες της βδομάδας και όλες τις ώρες της ημέρας για την εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή.

    «Για τον λόγο αυτό είχαμε και αυτά τα θετικά αποτελέσματα», τόνισε ο Υπουργός.

    Οι ανακριτές/εξεταστές της υπόθεσης είναι πολύ αισιόδοξοι ότι η υπόθεση αυτή θα διαλευκανθεί πλήρως σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «είναι σε πολύ καλό δρόμο οι ανακρίσεις, οι έρευνες. Δεν έχουν τελειώσει ακόμη» υπογράμμισε ακόμα ο κ. Λουκά.

    Σε ερώτηση αν επίκεινται και άλλες συλλήψεις ή αν έχει κλείσει ο κύκλος των συλλήψεων, ο Υπουργός είπε ότι «για να κλείσει ο κύκλος πρέπει η υπόθεση να είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 24 January 2010 - 14:29:12 UTC