Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
  • [02] ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΪΤΗ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  • [01] ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Το θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην Κύπρο και στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέα Δημητρίου και της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Αννας Διαμαντοπούλου.

    Σε δηλώσεις στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου, στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση για διάφορα θέματα», σημειώνοντας ότι «η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στο θέμα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη και στις δύο χώρες».

    Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ακόμη ότι «συμφωνήσαμε με την κ. Διαμαντοπούλου στη συγκρότηση μιας μεικτής επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί τη διαδικασία και στις δύο χώρες και θα διασφαλίζει το συντονισμό, αλλά και επίσης στην παραγωγή νέου υλικού, που θα πραγματώνει τα αναλυτικά προγράμματα».

    Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «έχουμε συμφωνήσει ότι σύντομα θα προχωρήσουμε σε μια ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας για τα θέματα της παιδείας», σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «μέσα στα πλαίσια αυτά έγινε μια συζήτηση κάποιων θεμάτων τα οποία μας απασχολούν».

    Από την πλευρά της, η κ. Διαμαντοπούλου είπε ότι παρόλο που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην εξουσία μόνο τρεισήμισι μήνες, εντούτοις, πρόσθεσε, «έχει γίνει σαφές ότι η προτεραιότητα του Ελληνα Πρωθυπουργού δίνεται σε κοινωνικούς τομείς, με κορυφαίο αυτό της παιδείας».

    «Γι αυτό και υπάρχει και ειδική χρηματοδότηση αλλά και προτεραιότητα που αφορά μεγάλες αλλαγές στο σύνολο της παιδείας, ξεκινώντας όμως από το νηπιαγωγείο, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια».

    [02] ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΚΥΠΡΟΣ - ΑΪΤΗ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

    Με στόχο την παροχή ιατρικής περίθαλψης και μεταφορά φαρμακευτικής βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε στις 12 Ιανουαρίου την Αϊτή, εξαμελής αντιπροσωπεία της οργάνωσης ``Εθελοντές Γιατροί - Κύπρος`` αναχώρησε το πρωί για τη σεισμόπληκτη χώρα.

    Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, η συντονίστρια της αποστολής Δρ. Ολγα Σοφοκλέους ανέφερε ότι «αναχωρούμε για την Αϊτή για να προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη και να διερευνήσουμε τρόπους προσφοράς μακροπρόθεσμης βοήθειας στους σεισμοπαθείς. Η χώρα έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

    Πρόσθεσε πως η ομάδα θα μεταβεί στο Πόρτ-Ο-Πρένς, όπου και θα εγκατασταθεί στην κατασκήνωση των Ηνωμένων Εθνών, θα εγγραφεί και «θα μας καθοδηγήσουν σε ποιες περιοχές θα πάμε να δουλέψουμε. Μαζί μας μεταφέρουμε φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό», σημείωσε.

    Από την πλευρά της, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης Κάτια Χριστοδούλου ανέφερε ότι μεταβαίνει στην Αϊτή με την ιδιότητα του εθελοντή και του φωτορεπόρτερ, προκειμένου να αποτυπώσει την καταστροφή που έγινε στην χώρα.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 3 February 2010 - 10:29:11 UTC