Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
  • [02] ΘΟΚ - TRAMES - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  • [01] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

    Μηνύματα συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό μετέφερε o Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Λέων, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο, για επίσημη επίσκεψη μίας εβδομάδας, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β`. Με θρησκευτική λαμπρότητα, κλήρος και λαός υποδέχτηκαν με κωδωνοκρουσίες στο προαύλιο της Αρχιεπισκοπής τον Αρχιεπίσκοπο Καρελίας, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β, στην προσφώνησή του, εξέφρασε τη λύπη του, γιατί όπως εξήγησε λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974 και της κατοχής δεν θα μπορέσει ο Αρχιεπίσκοπος Λέων να επισκεφθεί τους τάφους του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα, ούτε και του Αγίου Σπυρίδωνος, την ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, την ιερά Μονή τού Αγίου Παντελεήμονος στη Μύρτου και το περίφημο βυζαντινό ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου. Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα κάτι τέτοιο να επιτευχθεί σε μια μελλοντική επίσκεψή του στην Κύπρο.

    Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπο Καρελίας και πάσης Φινλανδίας Λέων, μιλώντας μέσω διερμηνέα, έκανε λόγο για τις «όμορφες αναμνήσεις» της Εκκλησίας του από την τελευταία επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β στη Φιλανδία και ευχήθηκε όπως συμβεί το ίδιο και με τη δική του επίσκεψη. Μίλησε για την εξαιρετικής σημασίας ιστορία της Κύπρου, έκανε λόγο για ιστορικά μέρη κα πρόσθεσε πως η Εκκλησία της Κύπρου έχει μακρά ιστορία και πολύ βαθιές ιστορικές ρίζες. «Με την επίσκεψη μας», είπε, «νοιώθουμε ότι βαδίζουμε στα βήματα των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου σε αυτά τα ιστορικά μέρη». Σημείωσε ότι η Εκκλησία της Φιλανδίας παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας «βαρύ και δύσκολο» το εθνικό ζήτημα της Κύπρου.

    [02] ΘΟΚ - TRAMES - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

    Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ανακοίνωσε ότι συμμετέχει για δεύτερη φορά στο επιτυχημένο πρόγραμμα TRAMES (Traductions Mises en Scene), που διοργανώνεται από την Κομεντί ντε Σεντ Ετιέν, στα πλαίσια των προγραμμάτων ανταλλαγών της Συνόδου των Θεάτρων της Ευρώπης (ETC). Ο ΘΟΚ αναφέρει ότι η πρώτη συμμετοχή του στο πρόγραμμα έγινε το 2006, με εκπροσώπηση από το φιλόλογο και κριτικό θεάτρου Κωνσταντίνο Γεωργίου και το 2009 σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ιδίου, παρουσιάστηκε στην Κύπρο το έργο ``Η μητέρα που τραγουδούσε πάνω στο Φάρο`` του Gilles Granouillet.

    Αναφέρει ότι στο πρόγραμμα TRAMES 2010 συμμετέχουν το εθνικό θέατρο Τιράνων της Αλβανίας, το εθνικό θέατρο Nova Gorica της Σλοβενίας και ο ΘΟΚ. Προσθέτει ότι την Κύπρο εκπροσωπεί η σκηνοθέτης Μαγδαλένα Ζήρα.

    Ο ΘΟΚ αναφέρει, επίσης, ότι για το πρόγραμμα TRAMES 2010, η επιτροπή έχει επιλέξει το έργο του Καναδού συγγραφέα Carole Frechette ``La petite piece en haut de l` escalier``, το οποίο απέσπασε πέντε υποψηφιότητες για το βραβείο ``Grand prix de literature dramatique 2009``.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Saturday, 6 February 2010 - 14:29:11 UTC