Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ - ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΒΑΝΟΥ - ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

    Την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την υποστήριξη που η Κυβέρνηση του Λιβάνου παρέχει στις προσπάθειές για επίτευξη μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου Στρατηγό Michel Sleiman. Στην προσφώνηση του κατά το επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Sleiman, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι «οι σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Λιβάνου, μιας χώρας πολύ κοντινής και πολύ αγαπητής σε μας, έχουν ιστορική διάσταση βασισμένη στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και αλληλοκατανόησης».

    Σημείωσε ότι «οι Κύπριοι, ανεξαρτήτως κοινωνικής προέλευσης, διατηρούν εξαίρετες σχέσεις με το λαό του Λιβάνου, γεγονός που υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων κρίσεων στη σύγχρονη ιστορία του Λιβάνου». Πρόσθεσε ότι «τόσο η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ο λαός μας, με προθυμία προσέφεραν όλη τη δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια στο λιβανικό λαό και πιο πρόσφατα με την εθελοντική συνεισφορά στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της χώρας».

    Μετά τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 2006, συνέχισε ο κ. Χριστόφιας, «ο Λίβανος βρέθηκε ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης. Της αντιμετώπισης της κρίσης που δημιουργήθηκε από την εκτεταμένη καταστροφή της υποδομής της χώρας, αλλά και του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας που επέφερε η σύγκρουση». Από το 2006, ανέφερε, «η Κύπρος έχει εντάξει το Λίβανο ως χώρα προτεραιότητας στην Κυβερνητική Στρατηγική για Αναπτυξιακή Συνεργασία. Αυτό σημαίνει», όπως εξήγησε, «ότι η χώρα μας εναποθέτει πόρους και χρηματοδοτεί σειρά έργων στο νότιο και το βόρειο Λίβανο που έχουν, ως στόχο, την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του Λιβάνου»

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ - ΝΕΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

    Αναμένουμε η τουρκοκυπριακή πλευρά να προσέλθει με εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις, όπως πάντοτε η δική μας πλευρά προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις, για να μπορέσουμε να βρούμε περισσότερες συγκλίσεις και να προχωρήσει η διαδικασία με στόχο την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ερωτηθείς για το τί αναμένει η Κυβέρνηση από τις νέες συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που έχουν οριστεί μέχρι και τις 30 Μαρτίου.

    «Ηταν αναμενόμενες αυτές οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Είχε συμφωνηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονταν και κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα Ηνωμένα Εθνη και σε συμφωνία με την άλλη πλευρά, προχωρήσαμε στην ανακοίνωση των συγκεκριμένων ημερομηνιών για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων``, είπε.

    ``Τί αναμένουμε; Αυτό που αναμένουμε πάντα. Αναμένουμε η τουρκοκυπριακή πλευρά να προσέλθει με εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις, όπως πάντοτε η δική μας πλευρά προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις, για να μπορέσουμε να βρούμε περισσότερες συγκλίσεις και να προχωρήσει η διαδικασία με στόχο την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό``, σημείωσε. Είπε πως αν η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμείνει συνεπής στη βάση διαπραγμάτευσης που είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέσεις που να εναρμονίζονται με αυτή τη βάση διαπραγμάτευσης, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε πρόοδο και να κάνουμε βήματα μπροστά. Αν όχι, τότε θα έχουμε πρόβλημα, επεσήμανε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 February 2010 - 20:29:10 UTC