Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ - ΕΠ` ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
  • [02] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ΥΠΟΘΕΣΗ ``ΗΛΙΟΣ``
  • [03] ΥΠΕΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

  • [01] ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ - ΕΠ` ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

    Απόφαση για επ αόριστον κλείσιμο των πρατηρίων πώλησης πετρελαιοειδών συμπεριλαμβανομένων και των αυτόματων κερματοδεκτών σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο από την Τρίτη στις 6 το πρωί έλαβε το η Παγκύπρια Κεντρική Επιτροπή των Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών, ύστερα από την απόφαση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού να εκδώσει διάταγμα καθορισμού ανώτατης λιανικής τιμής πώλησης των καυσίμων.

    Η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης της 28μελούς Κεντρικής Επιτροπής των Πρατηριούχων που εκπροσωπεί 280 πρατηριούχους πετρελαιοειδών.

    Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Κεντρικής Επιτροπής των Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «η απόφαση του 28μελούς συμβουλίου είναι καθολική. Κλείσιμο των πρατηρίων από τις έξι αύριο το πρωί, εις ένδειξη διαμαρτυρίας διότι με τις νέες τιμές πλαφόν που μας έχει υποδείξει ο Υπουργός Εμπορίου δυστυχώς δεν είναι βιώσιμα να λειτουργούν τα πρατήρια».

    Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης ανακοίνωσε τη Δευτέρα την έκδοση Διατάγματος Καθορισμού Ανώτατων Τιμών Λιανικής Πώλησης Πετρελαιοειδών, που αφορά στη βενζίνη 95 οκτανίων, τη βενζίνη 98 οκτανίων και το πετρέλαιο κίνησης.

    Η ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης, που καθορίστηκε από το Υπουργείο, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, είναι αναφορικά με τη βενζίνη 95 οκτανίων σε 95 σεντ το λίτρο, τη βενζίνη 98 οκτανίων σε 97 σεντ το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης σε 87.5 σεντ το λίτρο.

    [02] ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ - ΥΠΟΘΕΣΗ ``ΗΛΙΟΣ``

    Την άποψη ότι ο συσχετισμός των στοιχείων που ανακτήθηκαν από τη μια εκ των δυο συσκευών ελέγχου συμπίεσης θαλάμων υποδεικνύει ότι η θέση της βαλβίδας εκροής του αέρα στο σύστημα αποσυμπίεσης του μοιραίου Μπόινγκ 747-300 της «Ηλιος» που κατέπεσε στο Γραμματικό στις 14 Αυγούστου 2005, η οποία βρισκόταν στην επιλογή manual, προέκυψε ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έγινε στο αεροσκάφος πριν από τη μοιραία πτήση, διατύπωσε ενώπιον του τριμελούς Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ο μάρτυρας της κατηγορούσας αρχής, Γερμανός εμπειρογνώμονας Μάνφρεντ Γκούντερ Πάσινγκ.

    Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση του Γερμανού μηχανικού τηλεπικοινωνιών ο οποίος κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ποιότητας στη γερμανική εταιρεία Nord Micro, η οποία κατασκεύασε το σύστημα ελέγχου πίεσης του μοιραίου αεροσκάφους, αλλά και ανέκτησε και αποκωδικοποίησε τα στοιχεία που είχε καταγράψει η μη πτητική μνήμη (Non Volatile Memory- NVM) του ενός από τους δυο ελεγκτές συμπίεσης θαλάμου που διέθετε το αεροσκάφος.

    [03] ΥΠΕΣ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

    Την επίσημη έναρξη του δημόσιου διάλογου για τη μεταρρύθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι ``δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικά καμιά λύση που δεν θα είναι αποτέλεσμα δημοκρατικού και συναινετικού διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους``.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στην παρουσία εκπροσώπων των δημοτικών και κοινοτικών Αρχών, σε σχέση με τη μελέτη αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία ανατέθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Συλικιώτης είπε ότι η μελέτη, 800 περίπου σελίδων, έχει ολοκληρωθεί και στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί, ``σε συνεργασία και συνεννόηση με τους εταίρους, το πρόγραμμα δράσης και ενεργειών για προώθηση του στρατηγικού μας στόχου της μεταρρυθμιστικής αναδιάρθρωσης``.

    Ανέφερε ότι στο δημόσιο διάλογο για την αναδιάρθρωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λάβουν μέρος θεσμικά ή και άτυπα όλη η κυπριακή κοινωνία, από τα οργανωμένα κόμματα, τους εκπροσώπους των οργανωμένων Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως επίσης και άλλα οργανωμένα σύνολα που θα έχουν απόψεις.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 22 February 2010 - 20:29:11 UTC