Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-02-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [02] ΥΠΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΝΙΚΗ
  • [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ

  • [01] ΥΠΕΞ ΗΠΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Αμερικανός Πρεσβευτής στην Τουρκία αναφορικά με την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο απηχούν τις τουρκικές θέσεις, αλλά δεν τις υιοθετεί η αμερικανική Κυβέρνηση.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοκρατικού βουλευτή Νέας Υόρκης Michael McMahon, στη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, η κ. Κλίντον ανέφερε ότι όπως το αντιλαμβάνεται η ίδια, οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρεσβευτή αντικατοπτρίζουν τα τουρκικά συναισθήματα ``τα οποία δεν υιοθετούμε, δεν υποστηρίζουμε και δεν μπορούν να αποδοθούν σε μας».

    Η κ. Κλίντον ανέφερε ότι «αυτή είναι η τουρκική θέση, κι είτε κανείς διαφωνεί είτε συμφωνεί μ αυτή, βλέπουν να υπάρχει ένα συνεχιζόμενο ζήτημα ασφάλειας».

    Η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «εργάζεται προς υποστήριξη της διαμεσολαβητικής διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών σε μια προσπάθεια να υπάρξει λύση στην Κύπρο, μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων``.

    Πρόσθεσε πως ``έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος`` και πως ``υπήρξαν εντατικές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες έξι εβδομάδες, αλλά υπολείπονται ακόμη πολλά να γίνουν».

    [02] ΥΠΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Η ενίσχυση των μέτρων προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ήταν το βασικό θέμα συνεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

    Η συζήτηση έγινε με βάση Σχέδιο Συμπερασμάτων του Συμβουλίου. Για το θέμα αυτό, και συγκεκριμένα για την παράγραφο 26 των Συμπερασμάτων, ο κ. Συλικιώτης κατέθεσε δήλωση για καταχώρηση στα πρακτικά του Συμβουλίου.

    Στη Δήλωση αναφέρει ότι, λαμβάνοντας υπόψη την άρνηση της Τουρκίας να ομαλοποιήσει τις διμερείς της σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία και την άρνησή της να συνεργαστεί με την Κύπρο σε όλους τους τομείς, θεωρούμε απαραίτητο να διασφαλιστεί, μέσω της λήψης αποτελεσματικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένης ειδικής αναφοράς στα Συμπεράσματα Συμβουλίου, ότι μια πιθανή Συμφωνία Επανεισδοχής με την Τουρκία θα εφαρμοστεί με όλα τα κράτη μέλη, ανεξαιρέτως.

    Εξάλλου στη Δήλωση η κυπριακή πλευρά εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει μέχρι στιγμής επιδείξει την απαραίτητη καλή θέληση, η οποία θα δικαιολογούσε την έναρξη διαλόγου για θέματα θεωρήσεων εισόδου.

    [03] ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΝΙΚΗ

    Ο Μάρκος Παγδατής προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του διεθνούς τουρνουά του Ντουπάι, νικώντας τον Γερμανό Μίκαελ Μπέρερ (νούμερο 56 στον κόσμο) με 2-0 σετ.

    Ο Κύπριος πρωταθλητής θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς (νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη).

    [04] ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν την Παρασκευή ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης και η Παλαιστίνια Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Kholoud Daibes, η οποία επισκέπτεται το νησί. Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι η Κύπρος θα προσφέρει τεχνική στήριξη και υποστήριξη στους Παλαιστίνιους για τουριστικά θέματα, καθώς και χώρο στη Διεθνή Εκθεση Κύπρου και στην Εκθεση Ταξίδι που διοργανώνεται ετησίως.

    Στη συνάντηση, πρόσθεσε, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα προώθησης και στήριξης του τουρισμού στην Παλαιστίνη, η οποία, όπως είπε ο κ. Πασχαλίδης, λόγω των γνωστών γεγονότων υποφέρει πολύ, ενώ έχει πολλά να προσφέρει. Το 2011, σημείωσε, η Κύπρος θα προσφέρει σε Παλαιστίνιους διάφορες υποτροφίες και συμμετοχή σε σχέδια στα οποία συμμετέχουν ξένοι και Κύπριοι σε τουριστικά θέματα.

    Στις δηλώσεις της, η Παλαιστίνια Υπουργός μίλησε για τη σημασία ανταλλαγής εμπειριών σε θέματα όπως ο τουρισμός. «Εμείς, οι Παλαιστίνοι, στη διαδικασία που βρισκόμαστε για να δημιουργήσουμε τους δικούς μας θεσμούς για ένα μελλοντικό κράτος, επιθυμούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες σας στον τομέα του τουρισμού τον οποίο θεωρούμε ως έναν από τους κύριους παράγοντες για να κτίσουμε την οικονομία της Παλαιστίνης και να ανοίξουμε την Παλαιστίνη και την ιστορία της σε όλο τον κόσμο», είπε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 26 February 2010 - 10:29:12 UTC