Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΟΙΚ ΡΩΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [02] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΥΠΟΙΚ ΡΩΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Στρατηγικός στόχος της Κυβέρνησης είναι να διατηρήσει και να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και πολιτική σχέση Κύπρου και Ρωσίας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, προσθέτοντας ότι η Ρωσία είναι ο κύριος εμπορικός και οικονομικός εταίρος της Κύπρου.

    Σε ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Κυπρο-ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος με θέμα ``Η οικονομική κρίση``, ο κ. Σταυράκης είπε ότι η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Κύπρο αρχές Οκτωβρίου είναι η καλύτερη ένδειξη του πόσο σημαντική είναι η σχέση των δύο χωρών.

    Σε σχέση με την κυπριακή οικονομία, ο κ. Σταυράκης είπε ότι αυτή είναι σε καλύτερη θέση από τον μέσο όρος της Ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Κύπρου είναι λιγότερο από 6%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι γύρω στο 7%. Εάν ληφθούν μέτρα, αυτό θα είναι ανησυχητικό, είπε ο κ. Σταυράκης, προσθέτοντας ότι για πολλά χρόνια τα έξοδα της Κύπρου αυξάνονταν περισσότερο από τα έσοδα και αυτό μαθηματικά αύξησε το χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα.

    Ανέφερε, επίσης, ότι η επιβράδυνση της οικονομίας επηρέασε πάρα πολύ τα δημόσια οικονομικά, καθώς αυτά έχουν μειωθεί κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ ``λόγω κυρίως της κατάρρευσης των συναλλαγών`` στον τομέα των ακινήτων.

    [02] ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΟΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

    Το 2010 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2009 όσον αφορά τον τουρισμό από τη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΤ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στο Βερολίνο με επικεφαλής τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνη Πασχαλίδη, είχε σήμερα ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας επαφές.

    Από τις επαφές διαφάνηκε ότι υπάρχει θετικό κλίμα για το 2010 και ότι θα υπάρξει μια σημαντική αύξηση των αεροπορικών θέσεων προς το νησί, προστίθεται. Εκφράζεται, επίσης, η εκτίμηση ότι το 2010 θα είναι μια καλύτερη χρονιά από το 2009 όσον αφορά τον τουρισμό από τη Γερμανία.

    Σε χαιρετισμό του στη δημοσιογραφική διάσκεψη της Κύπρου στα πλαίσια της Εκθεσης ITB Βερολίνου 2010, ο Υπουργός Εμπορίου είπε ότι «η γερμανική αγορά είναι για τον κυπριακό τουρισμό αγορά ψηλής προτεραιότητας». «Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κατά το 2009, χρονιά κατά την οποία η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρέασε τους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμια, οι τουριστικές αφίξεις μας από τη γερμανική αγορά διατηρήθηκαν περίπου στα επίπεδα του 2008, φτάνοντας περίπου τις 131.000», σημείωσε.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 12 March 2010 - 10:29:57 UTC