Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-03-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΦΟΣ - ΝΑΥΑΓΙΟ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - 2009 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

  • [01] ΠΑΦΟΣ - ΝΑΥΑΓΙΟ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ

    Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της από ξηράς και αέρος, αφού εξακολουθεί να επικρατεί θαλασσοταραχή, για τον εντοπισμό 30χρονης Ρωσίδας, η οποία αγνοείται στα ανοικτά της Πάφου, μετά από το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαινε με την οικογένειά της, δήλωσε Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης της οικογένειας, βρήκε τραγικό θάνατο ο αστυφύλακας Ανδρέας Γεωργίου, 29 ετών, από τη Λεμεσό, ο οποίος συμμετείχε μαζί με το συνάδελφο του Κυριάκο Θεοφάνους στην επιχείρηση ανεύρεσης αγνοούμενης Ρωσίδας, που χάθηκε όταν το ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με το σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της ναυάγησε στην παραλία του ΣΟΔΑΠ στην Πάφο.

    Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό, ο Ανδρέας Γεωργίου έχαιρε εκτίμησης από τους συνάδελφους του, ήταν δεινός δύτης και είχε λάβει μέρος με επιτυχία σε πολλές αποστολές διάσωσης. Απαντώντας σε ερώτηση για τυχόν ευθύνες από πλευράς Αστυνομίας για το ατυχές συμβάν, ανέφερε ότι η υπόθεση βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διερεύνησης, σημειώνοντας ότι η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την προστασία των μελών του Σώματος, ότι οι δύο αστυφύλακες Γεωργίου και Θεοφάνους ``έφεραν τα απαραίτητα σωσίβια και ότι η βάρκα ήταν πλήρως εξοπλισμένη``.

    Η θαλάσσια τραγωδία εκτυλίχθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν Ρώσος υπήκοος, ηλικίας 31 ετών, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής είχε αναποδογυριστεί το σκάφος του, το οποίο έπλεε ανοικτά της Πάφου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό, η σύζυγος του, ηλικίας 30 ετών, ο 3χρονος γιος του και η κόρη του, ηλικίας 10 μηνών. Ο ίδιος κατόρθωσε να εξέλθει κολυμπώντας στην ακτή της τουριστικής περιοχής Γεροσκήπου. Το σκάφος προερχόταν από το Λιμάνι της Φοινίκης, στα παράλια της Τουρκίας με προορισμό το λιμανάκι της Πάφου. Αμέσως ενημερώθηκαν η Αστυνομική Διεύθυνση και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία Πάφου, μέλη των οποίων άρχισαν έρευνες τόσο εντός της θάλασσας, όσο και στη ξηρά, με σκοπό τον εντοπισμό του σκάφους. Το σκάφος εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη θαλάσσια περιοχή του «ΣΟΔΑΠ» και μέσα σε αυτό, τα δυο μικρά παιδιά, ενώ η μητέρα τους αγνοείται.

    [02] ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - 2009 ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ

    Μείωση παρουσιάζει το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, για την περίοδο Ιανουάριος - Δεκέμβριος 2009, το οποίο ανήλθε σε 4.691,2 εκατομμύρια ευρώ, σε σύγκριση με 6.176,3 εκ. τον Ιανουάριο-Δεκέμβριο 2008.

    Σύμφωνα με την τη μηνιαία έκθεση Στατιστικές ενδοκοινοτικού εμπορίου και εμπορίου με τρίτες χώρες (συνοπτικά στοιχεία) για το Δεκέμβριο 2009, οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από τρίτες χώρες και αφίξεις από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.) για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2009 ήταν 5.654,4 εκ. ευρώ. σε σύγκριση με 7.366,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

    Οι συνολικές εξαγωγές/αποστολές αγαθών (συνολικές εξαγωγές σε τρίτες χώρες και αποστολές σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.) τον Ιανουάριο-Δεκέμβριο 2009 ήταν 963,2 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 1.190,4 εκ. τον Ιανουάριο-Δεκέμβριο 2008.

    Κατά το Δεκέμβριο του 2009 οι συνολικές εισαγωγές/αφίξεις αγαθών (συνολικές εισαγωγές από τρίτες χώρες και αφίξεις από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.) ανήλθαν στα 469,3 εκ. ευρώ.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 16 March 2010 - 12:29:21 UTC