Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

    Συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Πρόεδρο της Βουλής της Πολωνίας Bronislaw Komorowski, για την αεροπορική τραγωδία που έπληξε τη χώρα, στην οποία σκοτώθηκε ο Πρόεδρος της Πολωνίας Lech Kaczynski, η σύζυγός του και οι υπόλοιποι επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή και στον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Donald Tusk, στην οποία εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του ιδίου, της Κυβέρνησής του και του κυπριακού λαού.

    «Με μεγάλο συγκλονισμό πληροφορήθηκα το τρομερό νέο για την τραγική συντριβή του αεροσκάφους, όπου σκοτώθηκαν ο Πρόεδρος Kaczynski και η γυναίκα του Μαρία,» αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Πληροφορήθηκα, συνεχίζει, με μεγάλη θλίψη και το θάνατο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, του επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών καθώς και άλλων κυβερνητικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που επέβαιναν του αεροσκάφους και έχασαν τη ζωή τους στο τρομερό δυστύχημα.

    «Εκ μέρους του κυπριακού λαού, της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εμού προσωπικά, επιθυμώ να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στο λαό της Πολωνίας για την τεράστια εθνική απώλεια τους. Θα ήθελα παράλληλα να εκφράσω την προσωπική μου βαθιά θλίψη στην οικογένεια του Προέδρου Kaczynski και ιδιαίτερα στη θυγατέρα τους Marta, αναφέρει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Πολωνίας.

    «Επιτρέψετε μου να διαβιβάσω τη θλίψη μας προς τους συγγενείς των θυμάτων που επέβαιναν του αεροσκάφους. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους και μαζί με το λαό της Πολωνίας σε αυτές τις τραγικές στιγμές», σημειώνει ο Πρόεδρος Χριστόφιας. «Ο Πρόεδρος Kaczynski, ως ένας αφοσιωμένος και αξιοπρεπής ηγέτης που άοκνα υπερασπίζετο τα δικαιώματα της χώρας του, χωρίς καμία αμφιβολία θα ζει στις καρδιές όλου του λαού της Πολωνίας ενώ όσοι τον είχαν γνωρίσει θα τον θυμούνται με κάθε σεβασμό», καταλήγει στην επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Sunday, 11 April 2010 - 9:29:11 UTC