Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-12

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
  • [02] ΠΑΠΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • [03] ΒΟΛΕΪ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΡΓΥΡΟ
  • [04] CyADA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  • [01] ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

    Αρχισε στις 1030 στο Προεδρικό Μέγαρο η διευρυμένη συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με βασικό θέμα στην ατζέντα το Κυπριακό.

    Στη συνάντηση συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριος Καρογιάν, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης και η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

    Από κυβερνητικής πλευράς συμμετέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου και ο Επίτροπος Προεδρίας Γιώργος Ιακώβου.

    Στη συνάντηση συμμετέχουν ακόμη από ελληνικής πλευράς ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτριος Δρούτσας, ο Υφυπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου.

    Αναμένεται ότι γύρω στις 1315 ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου θα προβούν σε δηλώσεις.

    [02] ΠΑΠΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος φθάνει στις 4 Ιουνίου στην Κύπρο για τριήμερη αποστολική επίσκεψη, ακολουθώντας τα ίχνη του Αποστόλου Παύλου.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Πάπας θα αφιχθεί στις 4 Ιουνίου στις 14:00 στο Αεροδρόμιο Πάφου, όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή. Τον Πάπα θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και η σύζυγός του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β` με τη συνοδεία του, οι Καθολικοί Πατριάρχες και επίσκοποι, και άλλοι.

    Στις 15:15 θα μεταβεί για προσκύνημα και οικουμενική προσευχή στη Στήλη του Αποστόλου Παύλου, στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής Χρυσοπολίτισσας στην Πάφο. Η εκκλησία, η οποία είναι επίσης ανοικτή για λατρεία για τους Καθολικούς και Αγγλικανούς, βρίσκεται απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της παλαιο-χριστιανικής βασιλικής, όπου φυλάγεται η ``Στήλη του Αποστόλου Παύλου``, αντικείμενο αρχαίας λαϊκής ευλάβειας. Ο Πάπας θα ξεναγηθεί στη Στήλη και στη συνέχεια θα εισέλθει στην εκκλησία για σύντομη προσευχή.

    Εξω από την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, θα στηθεί βήμα για την ιερουργία, που θα τελεστεί στις 15:30. Στην έναρξη της οικουμενικής ιερουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β` θα απευθύνει χαιρετισμό στον Πάπα Βενέδικτο τον 16ο. Στις 5 Ιουνίου στις 09:15 θα συναντηθεί τον Πρόεδρο Χριστόφια στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και η σύζυγός του θα αναμένουν τον Πάπα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, κοντά στο άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`. Ο Πάπας θα καταθέσει στεφάνι στη βάση του μνημείου και στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συνοδεύσει τον Πάπα εντός του Προεδρικό Μεγάρου, όπου θα γίνει παρουσίαση των αντίστοιχων αντιπροσωπειών. Στις 09:45, ο Πάπας και ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα μεταβούν στον μεγάλο κήπο του Μεγάρου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί οι Τοπικές Αρχές και το Διπλωματικό Σώμα.

    Στις 10:30 θα μεταβεί στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Μάρωνα στην Ανθούπολη, όπου στις 10:45 θα έχει συνάντηση με την καθολική κοινότητα της Κύπρου. Τον Πάπα θα υποδεχθούν οι καθολικές κοινότητες της Κύπρου, δηλαδή οι κοινότητες Μαρωνιτών και Λατίνων. Στις 12:15, ο Πάπας θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`, ο οποίος θα υποδεχθεί τον Πάπα στην είσοδο του κτιρίου και θα τον συνοδεύσει σε επίσκεψη στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τον καθεδρικό ναό και το μουσείο εικονισμάτων.

    [03] ΒΟΛΕΪ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΑΡΓΥΡΟ

    Με τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο, επέστρεψε από το Λουξεμβούργο η εθνική ομάδα βόλεϊ των Νεανίδων, που συμμετείχε στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην κατηγορία μικρών κρατών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Της Κύπρου ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με τρεις νίκες και μια ήττα.

    Κέρδισε το Λιχτενστάιν, τη Μάλτα και την Ιρλανδία με 3-0 σετ και ηττήθηκε με 3-1 σετ από το Λουξεμβούργο, αποτέλεσμα που έκρινε και την τελική της κατάταξη.

    Απέναντι στην ομάδα των γηπεδούχων, η Εθνική Κύπρου βρέθηκε προ εκπλήξεως στο ξεκίνημα όταν έχασε το πρώτο σετ με 12-25. Στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, κατάφερε να ισοφαρίσει, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 27-25, αλλά διαπιστώθηκε η ανωτερότητα του Λουξεμβούργου που έφτασε στη νίκη με 3-1 σετ κερδίζοντας το τρίτο σετ με 25-20 και το τέταρτο με 25-15. Το απόγευμα του Σαββάτου, κέρδισε την Ιρλανδία με 3-0 σετ. Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι παίκτριες της Ιρλανδίας «έγραψαν» συνολικά 26 πόντους. Τα σετ: 25-8, 25-28, 25-10.

    [04] CyADA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

    H Κυπριακή Αρχή Αντί-Ντόπινγκ (CyADA) με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι σε δύο διαφορετικά προϊόντα που κυκλοφορούν ως συμπληρώματα διατροφής ανιχνεύτηκε, για πρώτη φορά, ο εκκλυτικός παράγοντας της αυξητικής ορμόνης (Growth-Hormone-Releasing Peptide-2, GHRP-2) μια ουσία που, η χρήση της ως φάρμακο, βρίσκεται ακόμη σε στάδιο μελέτης.

    Η ουσία GHRP-2, ως ένας παράγοντας έκκλυσης της αυξητικής ορμόνης (hGH), ανήκει στον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντί-Ντόπινγκ (WADA) και η χρήση της από Αθλητές μπορεί να προκαλέσει θετικό αποτέλεσμα σε έλεγχο ντόπινγκ.

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένας εκκλυτικός παράγοντας μιας ορμόνης ανιχνεύεται σε συμπλήρωμα διατροφής, δίνοντας μια νέα διάσταση και προοπτική στον αγώνα κατά του ντόπινγκ, τόσο από τη σκοπιά των συμπληρωμάτων διατροφής, όσο και της αναλυτικής σκοπιάς. Πέρα από τον κίνδυνο θετικού αποτελέσματος σε έλεγχο ντόπινγκ, η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν την ουσία GHRP-2 προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την προστασία της υγείας των αθλητών.

    Το πρώτο προϊόν στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία GHRP-2, κυκλοφορεί με τη μορφή δισκίων και αγοράστηκε στην Κύπρο από την Κυπριακή Αρχή Αντί-Ντόπινγκ, ενώ το δεύτερο, σε υγρή μορφή, κατασχέθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυπριακής Αρχής Αντί-Ντόπινγκ, των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και της Αστυνομίας. Τα πιο πάνω προϊόντα κυκλοφορούν ελεύθερα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 12 April 2010 - 9:30:19 UTC