Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΟΗΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
  • [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ
  • [04] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ GRAND PRIX

  • [01] ΟΗΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Στάση αναμονής μέχρις ότου διασαφηνιστούν επίσημα και απευθείας προς τα Ηνωμένα Εθνη οι προθέσεις του Ντερβίς Ερογλου, τηρούν αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού, ενώ η περίοδος μέχρι τις 15 Ιουνίου - που είναι η ημερομηνία της υιοθέτησης του ψηφίσματος για την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ - αναμένεται να είναι πλήρης διαβουλεύσεων και διεργασιών.

    Διπλωματική πηγή των Ηνωμένων Εθνών που ζητήσαμε να σχολιάσει τις συνθήκες που διαμορφώνονται, είπε «πως πρέπει να περιμένουμε για να δούμε. Ομως, αν υπάρχει πιθανότητα η διαδικασία να επιτύχει, ο Ερογλου θα πρέπει να εργαστεί εντός των παραμέτρων που έχουν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές και έχουν υιοθετηθεί από τη διεθνή κοινότητα».

    Τα μηνύματα αυτά έχουν ήδη σταλεί τις τελευταίες ημέρες και προς τον Ερογλου και την Τουρκία, δια της διπλωματικής οδού, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αναμένονται οι δημόσιες τοποθετήσεις πολλών παραγόντων που επηρεάζουν τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναμένεται στις 26 Μαϊου στη Νέα Υόρκη και θα παραμείνει αρκετές μέρες για διαβουλεύσεις με το Γενικό Γραμματέα κι άλλους αξιωματούχους του οργανισμού, καθώς και μέλη του Σ.Α.

    [02] ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

    Επίσημο γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β` παρέθεσε μετά το Συλλείτουργο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

    Στην αντιφώνησή του στο γεύμα ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι το Συλλείτουργο αποτέλεσε την κορύφωση της ειρηνικής επίσκεψής του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, σημειώνοντας ότι θα ήταν αδιανόητη μια τέτοια επίσκεψη χωρίς το Συλλείτουργο των Προκαθημένων των δύο Εκκλησιών. «Και τούτο, γιατί η ειρήνη είναι ευλογία του Θεού, υπόθεση εσωτερική, είναι προϋπόθεση, αλλά και καρπός της τελέσεως του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας».

    Με το Συλλείτουργο φανερώθηκε η αλήθεια της Εκκλησίας και η αρραγή ενότητα, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την προσφώνησή του στο επίσημο γεύμα.

    Με την κοινωνία από το ίδιο δισκοπότηρο, συμπλήρωσε, βίωσαν εμπειρικά την αλήθεια ότι «είμεθα αλλήλων μέλη, κύτταρα ζώντα του παναγίου εμψύχου και ελλόγου Σώματος του εκ των νεκρών αναστάντος και αιωνίως ζώντος Θεανθρώπου».

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Απόστολο Ανδρέα και ευχήθηκε σύντομα να καταστεί δυνατή η αναστήλωση και επάνδρωση του Μοναστηριού στην Καρπασία.

    [03] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές αποφάσισαν την ακύρωση και των πρωινών πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, εκτός από τους προορισμούς στην Ελλάδα, λόγω του σύννεφου τέφρας από το ηφαίστειο της Ισλανδίας.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Προϊστάμενος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριάκου, επηρεάζονται συνολικά 14 πτήσεις προς και από τη Μόσχα, τη Ζυρίχη, το Αμστερνταμ, το Μάντσεστερ, το Παρίσι, τη Φραγκφούρτη και το Λονδίνο.

    Δεν επηρεάζονται οι πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών προς και από την Αθήνα, τη Θεσσαλονική, το Ηράκλειο και τη Ρόδος, καθώς και οι πτήσεις προς τους προρισμούς που πετούν οι Κυπριακές Αερογραμμές στη Μέση Ανατολή.

    [04] ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ GRAND PRIX

    Διεξάγεται στο διεθνές σκοπευτήριο Λεμεσού από τις 21 μέχρι τις 25 Απριλίου το διεθνές ``GRAND PRIX FITASC-SPORTING`` με τη μέχρι στιγμής συμμετοχή να ανέρχεται στους 150 περίπου σκοπευτές και σκοπεύτριες από επτά χώρες, στους οποίους περιλαμβάνεται ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του αθλήματος Τζιορτζ Ντίγκουϊτ.

    Ο διεθνής αυτός αγώνας, ο οποίος περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας FITASC, είναι η δεύτερη από μια σειρά μεγάλων σκοπευτικών διοργανώσεων που έχει αναλάβει η Κύπρος για φέτος και που καταδεικνύουν πως το νησί μας αποτελεί για τους αθλητές της σκοποβολής, αγαπημένο και δημοφιλή αθλητικό προορισμό.

    Οι σκοπευτές θα διαγωνιστούν σε σύνολο 200 δίσκων και θα απονεμηθούν έπαθλα στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων, βετεράνων και σούπερ βετεράνων.

    Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν είναι και οι «μεγάλες δυνάμεις» του σπόρτιγκ, Βρετανία και Γαλλία. Οι άλλες χώρες, αθλητές των οποίων συμμετέχουν στους αγώνες, είναι Ιρλανδία, Σουηδία, Φιλανδία, Ρουμανία και η Κύπρος.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 19 April 2010 - 9:29:21 UTC