Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-04-28

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  • [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΔΑΔ
  • [03] ΟΗΕ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και σημείωσε ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι γνωστή και ότι ``παρόμοια είναι η θέση όλων``.

    Σε ερωτήσεις μετά τη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρέπεμψε στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέφανου Στεφάνου.

    ``Σας μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και σας είπε ότι ήταν δημιουργικός ο διάλογος και φιλικός ο διάλογος. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο``, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

    Ερωτηθείς εάν είναι ικανοποιημένος, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: ``Βεβαίως είμαι ικανοποιημένος``.

    Σε ερώτηση εάν θα ήταν καλύτερα να υπήρχε κατάληξη σε κοινή θέση για την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ``τη θέση της Κυβέρνησης σας την επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και παρόμοια είναι η θέση όλων``.

    [02] ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ - ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΕΔΑΔ

    Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου θα εκφράσουν ξεχωριστά τις θέσεις και τις απόψεις τους επί του θέματος που προέκυψε με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

    Μιλώντας ύστερα από τη λήξη της σημερινής συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Κυβέρνηση δεν ευνοεί την προσφυγή στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα``.

    Ο κ. Στεφάνου είπε ότι ``πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία παρευρέθη και ο Γενικός Εισαγγελέας κ. Πέτρος Κληρίδης``, προσθέτοντας ότι ``στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου αναλύθηκε η απόφαση του ΕΔΑΔ από τον Γενικό Εισαγγελέα, η απόφαση που αφορά τις οκτώ πιλοτικές υποθέσεις``.

    Οπως είπε, ο κ. Κληρίδης ``απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις μελών του Εθνικού Συμβουλίου και ακολούθησε μια σε βάθος συζήτηση και υπήρξε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος``.

    ``Τα πολιτικά κόμματα θα εκφράσουν ξεχωριστά τις θέσεις και τις απόψεις τους επί του θέματος``, πρόσθεσε.

    [03] ΟΗΕ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    Κυκλοφόρησε την Τρίτη ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ επιστολή διαμαρτυρίας την οποία απέστειλε στις 15 Απριλίου 2010 προς το Γενικό Γραμματέα των ΗΕ, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου, Πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ, για νέες παραβάσεις και παραβιάσεις από την Τουρκία των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και του εθνικού εναερίου χώρου της Κύπρου, που σημειώθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2010. Στην επιστολή του, ο κ. Χατζημιχαήλ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της κυπριακής Κυβέρνησης για τις παραβιάσεις και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους. Τονίζει ότι αυτές θέτουν κατάφωρα σε κίνδυνο την πτητική ασφάλεια και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τους κανονισμούς της διεθνούς αεροπλοΐας, ενώ ταυτόχρονα απειλούν την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής.

    Ο Κύπριος μόνιμος αντιπρόσωπος τονίζει ότι οι συστηματικές προσπάθειες της Τουρκίας να υποσκάψουν την κυριαρχία και ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την προώθηση της αποσχιστικής παράνομης οντότητας, και με το σφετερισμό, μεταξύ άλλων, του δικαιώματος ελέγχου τμήματος του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, περαιτέρω περιπλέκουν τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Τέτοιες πολιτικές και ενέργειες, προσθέτει, παρέχουν επαρκείς αποδείξεις για την ανεύθυνη συμπεριφορά μιας χώρας που τώρα υπηρετεί ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος σημειώνει ότι η τουρκική Κυβέρνηση θα πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της διεθνούς κοινότητας, να συμμορφωθεί με το Χάρτη του ΟΗΕ και να σεβαστεί την κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής δημοκρατίας, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για την επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό επί της συμφωνημένης βάσης την οποία πολυάριθμα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν υιοθετήσει. Ζητεί, τέλος, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος από το Γενικό Γραμματέα να περιλάβει αυτές τις παραβιάσεις στην έκθεση του για την ειρηνευτική δύναμη προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Wednesday, 28 April 2010 - 11:29:20 UTC