Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-06-25

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΖΕΡΣΑΪ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ
  • [03] ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

  • [01] ΙΑΚΩΒΟΥ ΟΖΕΡΣΑΪ - ΛΙΜΝΙΤΗΣ

    Επίσκεψη για επιθεώρηση των έργων που γίνονται στο δρόμο από το οδόφραγμα του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας προς το Λιμνίτη πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι σύμβουλοι των δυο ηγετών Γιώργος Ιακώβου και Γκουτρέτ Οζερσάι.

    Οι κ. Ιακώβου και Οζερσάι έφτασαν στην περιοχή με ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών γύρω στις 09:15 και επιθεώρησαν τα έργα που διεξάγονται στο δρόμο. Ο δρόμος είναι μήκους 5,7 χιλιομέτρων και θα συνδέει τον Κάτω Πύργο με τη Λευκωσία μέσω του Λιμνίτη. Ο Επίτροπος Προεδρίας δεν προέβη σε δηλώσεις.

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

    Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω του Κέντρου Παραγωγικότητας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού έχουν ετοιμάσει ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης με καινοτόμες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση για την περίοδο 2010 2011, είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    ``Με τη νέα σχολική χρονιά θα προωθηθούν από τα δύο Υπουργεία νέες δράσεις για την παραγωγικότητα μεταξύ των παιδιών και των εφήβων μας σε συνέργεια με το διαγωνισμό (Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση)``, πρόσθεσε. Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση βράβευσης για το 2ο διαγωνισμό ``Η παραγωγικότητα στην εκπαίδευση`` για τη σχολική χρονιά 2009-2010, στη Λευκωσία, η κ. Χαραλάμπους είπε ότι με τη διοργάνωση του διαγωνισμού έδωσαν την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να διερευνήσουν με πρακτικές δραστηριότητες την έννοια της παραγωγικότητας.

    ``Το γεγονός ότι όλες οι εργασίες που υλοποιήθηκαν επικεντρώνονται σε προβλήματα και ανάγκες που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, και καταλήγουν σε ένα αποτέλεσμα που επηρεάζει θετικά την καθημερινότητα των μαθητών στο σχολικό χώρο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καλλιέργεια κουλτούρας παραγωγικότητας. Η επετηρίδα του διαγωνισμού που έχετε στα χέρια σας μαρτυρεί όχι μόνο τον ενθουσιασμό, το ζήλο και τη μεθοδικότητα με την οποία εργάστηκαν οι μαθητές, αλλά και το γεγονός ότι η έρευνα, η δημιουργική σκέψη, η καινοτομία και η ομαδική εργασία, που αποτελούν απαραίτητες δεξιότητες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, είναι στοιχεία διάχυτα σε όλες τις εργασίες``, πρόσθεσε.

    [03] ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

    Οι γραμμές υψηλής τάσης και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας κατατάσσονται πρώτες με ποσοστά 35% και 33% αντίστοιχα στους περιβαλλοντικούς παράγοντες που παρουσιάστηκαν ως πιθανές απειλές για την υγεία, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο σχετικά με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα αποτελέσματα του οποίου δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι μεταξύ των 15 περιβαλλοντικών παραγόντων που παρουσιάστηκαν ως πιθανές απειλές για την υγεία, οι πηγές των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων βρίσκονται στις πέντε χαμηλότερες θέσεις. Αντίθετα, οι γραμμές υψηλής τάσης και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έρχονται πρώτες με ποσοστά 35% και 33% αντίστοιχα.

    Το 26% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα κινητά τηλέφωνα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την υγεία των ανθρώπων (η αντίληψη αυτή παρουσιάζει μείωση κατά 2% τα τελευταία 4 χρόνια). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Δανία, στις Κάτω Χώρες και στη Φινλανδία, όπου περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν καμία επίδραση στην υγεία. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ενώ πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η υγεία τους επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό από τις γραμμές υψηλής τάσης και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μόνο το 46% δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ ή αρκετά για τους πιθανούς κινδύνους από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, και το 51% δεν ενδιαφέρονται πολύ ή δεν τους ενδιαφέρει καθόλου.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Friday, 25 June 2010 - 11:29:39 UTC