Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-16

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ
  • [02] ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [03] ΣΚΟΚ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • [01] ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

    Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από την ημέρα κατάληψης της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής.

    Τη Δευτέρα θα επιδοθούν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στις Πρεσβείες των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Κύπρο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν.

    Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία των Μορφιτών θα επιδώσει ψηφίσματα στις Πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Κίνας και στη βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, καθώς και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Αντιπροσωπεία της ΕΕ και στον Πρόεδρο της Βουλής.

    Το βράδυ της Δευτέρας θα τελεστεί μνημόσυνο πεσόντων στην εκκλησία της Φανερωμένης στη Λευκωσία, στο οποίο θα προστεί ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

    Επίσης, θα αναπεμφθεί δέηση για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους, και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

    Επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

    Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Δήμος Μόρφου, τα οργανωμένα σύνολα της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, τα σωματεία ``Διγενής Ακρίτας`` και ``ΑΕΜ``, η Σχολική Εφορεία Μόρφου, η ΟΕΛΜΕΚ Μόρφου, η ΠΟΕΔ Μόρφου, ο Ομιλος Γυναικών Μόρφου, ο Πολιτιστικός Ομιλος Μόρφου και ο Ομιλος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Μόρφου.

    [02] ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Καρολίνα Πελενδρίτου και Ανδρέας Ποταμίτης είναι οι Κύπριοι αθλητές που εξασφάλισαν όριο πρόκρισης για συμμετοχή στο τετραετές Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης και Ανοικτής Θαλάσσης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο διεξάγεται από τις 15/08/2010 μέχρι και τις 21/08/2010 στο Eindhoven της Ολλανδίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παραολυμπιακής Επιτροπής ``οι Κύπριοι κολυμβητές βρίσκονται ήδη στο Eindhoven από το Σάββατο ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στις άριστες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου (Pieter van den Hoogenband swimming stadium), το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια για διεθνείς και μεγάλες διοργανώσεις``.

    Στους αγώνες συμμετέχουν 58 χώρες και συνολικά 700 κορυφαίοι κολυμβητές της παγκόσμιας κατάταξης.

    Η Κύπρια κολυμβήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 50,100, και 200Μ Πρόσθιο στην κατηγορία S12, θα αγωνιστεί τη Δευτέρα στο αγώνισμα 100Μ Πρόσθιο. Ο Ανδρέας Ποταμίτης θα αγωνιστεί στα αγωνίσματα 50Μ ελεύθερο την Τρίτη.

    Σημαιοφόρος κατά την τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ ήταν η Καρολίνα Πελενδρίτου.

    [03] ΣΚΟΚ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

    Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης των «50ών Παγκόσμιων Αγώνων Σκοποβολής», που έγιναν στο Μόναχο της Γερμανίας και στους οποίους η ΣΚΟΚ συμμετείχε με 29μελή αποστολή σκοπευτών και σκοπευτριών, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα ολυμπιακά αγωνίσματα του κυνηγετικού όπλου (τραπ, σκητ και διπλό τραπ) και του σταθερού στόχου (αεροβόλο τουφέκι και αεροβόλο πιστόλι), το Διοικητικό Συμβούλιο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου συγχαίρει και δημόσια όλους τους αθλητές και αθλήτριες ``για την αξιοπρεπή συμμετοχή τους στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας ISSF``.

    Σε ανακοίνωσή της, το ΔΣ της ΣΚΟΚ συγχαίρει τους αθλητές εκείνους που σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση έκαναν περήφανη την Κύπρο, εκπροσωπώντας επάξια τη χώρα, κερδίζοντας μετάλλια και διακρίσεις. Το ΔΣ της ΣΚΟΚ συγχαίρει ``τα μέλη της εθνικής ομάδας του σκητ ανδρών, Γιώργο Αχιλλέως, Αντώνη Ανδρέου και Κυριάκο Χριστοφόρου, που ανέδειξαν την εθνική μας ομάδα πρωταθλήτρια κόσμου, ανεβάζοντας την κυπριακή σημαία στο ψηλότερο ιστό της διοργάνωσης, για να ακουστεί ο Εθνικός μας Υμνος να παιανίζει στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο του Μονάχου``.

    Συγχαίρει επίσης τους Γιώργο Αχιλλέως και Αντώνη Ανδρέου για την κατάκτηση της τρίτης και τέταρτη θέσης αντίστοιχα, στην ατομική κατάταξη του σκητ, αλλά και για την εξασφάλιση των δυο θέσεων (QUOTA PLACES), που δικαιούται η Κύπρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Συγχαρητήρια εκφράζονται και προς τους νεαρούς αθλητές της εθνικής εφήβων σκητ, Γιώργο Καζάκο, Ανδρέα Αντωνίου και Γιάννη Ττοουλιά, που ανέβασαν την εφηβική κυπριακή ομάδα στην τέταρτη θέση, ένα μόλις δίσκο πίσω από το χάλκινο μετάλλιο. Προσωπικά συγχαρητήρια, το ΔΣ της ΣΚΟΚ επιθυμεί να εκφράσει προς τον έφηβο και πολλά υποσχόμενο σκοπευτή Γιώργο Καζάκο, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινο μεταλλίου στην ατομική κατάταξη του σκητ εφήβων.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Monday, 16 August 2010 - 9:29:27 UTC