Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • [03] EUROSTAT ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

  • [01] ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για το νέο πακέτο προτάσεων στο Κυπριακό επιδεικνύει για ακόμη μια φορά την ειλικρινή και εποικοδομητική στάση της κυπριακής Κυβέρνησης για επίλυση του προβλήματος, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γουατεμάλας Alvaro Colom Caballeros μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κύπρου στη Γουατεμάλα Βασίλη Φιλίππου.

    Οπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, ο κ. Φιλίππου, που είναι επίσης Πρέσβης της Κύπρου στο Μεξικό, «επέδωσε στις 11 Αυγούστου τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Γουατεμάλας Alvaro Colom Caballeros ως νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γουατεμάλα, με έδρα την πόλη του Μεξικού».

    Ο Πρέσβης «διαβίβασε τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια προς τον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση και το λαό της Γουατεμάλας, αναφέρθηκε στη σταθερή υποστήριξη και αλληλεγγύη της Γουατεμάλας στο κυπριακό πρόβλημα», ενώ, παράλληλα «ενημέρωσε τον κ. Caballeros για την πορεία των συνομιλιών και ιδιαίτερα για το πακέτο προτάσεων που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ώθηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας».

    Προστίθεται ότι ανακοίνωσε, επίσης, την προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γουατεμάλα ύψους 10.000 ευρώ.

    Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Γουατεμάλας ευχαρίστησε την Κυπριακή Κυβέρνηση για τη γενναιόδωρη προσφορά της, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι εξέφρασε «την πλήρη και σταθερή υποστήριξη της Κυβέρνησής του στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα».

    Ο κ. Caballeros «τόνισε ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να καταθέσει νέο πακέτο προτάσεων επιδεικνύει για ακόμη μια φορά την ειλικρινή και εποικοδομητική στάση της κυπριακής Κυβέρνησης για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

    Προστίθεται ότι ο κ. Caballeros δήλωσε ότι η Γουατεμάλα θα στηρίξει «τη νέα αυτή πρωτοβουλία για επίλυση του κυπριακού προβλήματος», η οποία «θα εδράζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο διεθνές δίκαιο».

    [02] ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Παθητική στάση των εργαζομένων για την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας, διαπιστώνουν τα τελευταία χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αφού η αρμόδια Υπουργός Σωτηρούλα Χαραλάμπους έθεσε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του Υπουργείου της, το θέμα, ο εξασθενισμένος θεσμός των Επιτροπών αποκτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, νέα δυναμική με αποτέλεσμα εντός του 2009 να συσταθούν 230 νέες επιτροπές, ανεβάζοντας το σύνολο στις 1.000.

    Αναμένεται ότι η μελετώμενη τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας θα σηματοδοτήσει την ολική επαναφορά του θεσμού στον οποίο η κυπριακή κοινωνία πρωτοστάτησε.

    Η κ. Χαραλάμπους σε δήλωση στο ΚΥΠΕ, είπε ότι θέτοντας ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Εργασίας την ασφάλεια και την υγεία στο χώρο εργασίας, τα τελευταία δύο χρόνια κατεβλήθη εντατική προσπάθεια για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και τη σύσταση των επιτροπών ασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα προωθείται τροποποίηση για να καταστεί πιο λειτουργική.

    Οι Επιτροπές αποτελούν βραχίονα του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας σε ό,τι αφορά τη εφαρμογή της νομοθεσίας, σημείωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να συστήσουν στους χώρους εργασίας τους επιτροπές ασφάλειας και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές.

    [03] EUROSTAT ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2010 έφθασε το 1,7% σε σύγκριση με 1,4% τον Ιούνιο, ενώ στην ΕΕ ήταν 2,1% τον Ιούλιο σε σύγκριση με 1,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

    Στην Κύπρο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurostat, ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2010 ήταν 2,7%.

    Τον Ιούλιο του 2010, ο χαμηλότερο ρυθμός πληθωρισμού καταγράφηκε στην Ιρλανδία -1,2%, Λετονία -0,7% και Σλοβακία 1,0%, και ο ψηλότερος στη Ρουμανία, όπου έφθασε το 7,1%, την Ελλάδα 5,5% και την Ουγγαρία 3,6%.


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Tuesday, 17 August 2010 - 11:29:15 UTC