Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek, 10-08-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ
  • [02] ΘΟΚ - ΝΕΦΕΛΕΣ - 50ΧΡΟΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  • [01] ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΦΟΝΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ

    Την Παρασκευή το πρωί θα εκδοθεί τελικά η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε ό,τι αφορά την έκδοση ή όχι διατάγματος εξαήμερης προσωποκράτησης του Γρηγόρη Ξενοφώντος, ο οποίος με βάση το μαρτυρικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές Αρχές φέρεται ως ο εκτελεστής του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ» Αντη Χατζηκωστή, στις 11 Ιανουαρίου του 2010.

    Το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση εξαήμερης προσωποκράτησης του Γρηγόρη Ξενοφώντος ως υπόπτου για συμμετοχή στη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή υποστήριξε ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, μέλος της ομάδας των ανακριτών της υπόθεσης, Μάριος Παπαευριβιάδης. Ο μάρτυρας κατέθεσε στο Δικαστήριο το αίτημα της Αστυνομίας στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά, με βάση το μαρτυρικό υλικό, τα γεγονότα που αφορούν το φόνο του Αντη Χατζηκωστή καθώς και ο συσχετισμός του Ξενοφώντος με το αδίκημα.

    Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο Ξενοφώντος θεωρείται από την Αστυνομία ως ύποπτος για συνωμοσία για διάπραξη φόνου, φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου και κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών. Ο κ. Παπαευριβιάδης είπε ακόμα πως στη θεληματική κατάθεση που έδωσε στις ανακριτικές Αρχές ο Θεοφάνης (Φάνος) Χατζηγεωργίου, ο Γρηγόρης Ξενοφώντος φέρεται ως το άτομο που πυροβόλησε τον Αντη Χατζηκωστή το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου του 2010.

    [02] ΘΟΚ - ΝΕΦΕΛΕΣ - 50ΧΡΟΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Τις δικές του «Νεφέλες» του Αριστοφάνη τις οποίες παρομοιάζει με ένα «ωραίο τριαντάφυλλο» σκηνοθετημένες «σύνθετα και απλά», ο σκηνοθέτης του έργου Βαρνάβας Κυριαζής και Διευθυντής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ένα χρόνο μετά την πρεμιέρα αλλά μερικές μόνο μέρες προτού οι «Νεφέλες» παρουσιαστούν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50χρόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξετυλίγει το νήμα της σκέψης του που τελικά έγινε ένα μεγάλο κέντημα και κάλυψε 15 χιλιάδες κόσμο, όσος ήταν ο αριθμός των θεατών που παρακολούθησαν τις 14 παραστάσεις του έργου.

    Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κυριαζής είπε ότι «είναι τιμή για τον ΘΟΚ να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 5 Σεπτεμβρίου 2010 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της εμβληματικής δραστηριότητας που αφορά τα πενήντα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ας μην ξεχνάμε ότι δέκα χρόνια μετά την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας δημιουργήθηκε και ο ΘΟΚ και ήταν μια εξαιρετική επιλογή να παρουσιαστεί αυτή η συγκεκριμένη παράσταση». Ο κ. Κυριαζής σημείωσε ότι «ως σκηνοθέτης της παράστασης προσπάθησα να κάνω μια μοντέρνα παράσταση, κρατώντας βεβαίως πάντα τη διαχρονικότητα του κειμένου και του ίδιου του έργου».

    Είπε ότι «προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το κείμενο του Αριστοφάνη στα σημερινά δεδομένα, δημιουργώντας μια μοντέρνα παράσταση, η οποία άρεσε πάρα πολύ και χαρακτηριστικό αυτής της παράστασης είναι ότι τις 14 παραστάσεις που έδωσαν οι Νεφέλες τις παρακολούθησαν πέραν των 15 χιλιάδων κόσμου, ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο για τα σημερινά δεδομένα». Ο Βαρνάβας Κυριαζής εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αυτό σημαίνει πως πέραν από το ό,τι έχουν αρέσει στον κόσμο οι Νεφέλες, είναι μια παράσταση ζωντανή, ένα ζωντανό κύτταρο που έχει να πει κάποια πράγματα στο σημερινό θεατή».


    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html 2.01 run on Thursday, 19 August 2010 - 17:29:15 UTC